Rondje Grote Prijzen

Rondje Grote Prijzen

0 91
Wrigley wint de Grote Prijs van Zuidwolde

De Grote Prijs voor junioren en young riders in Wierden viel zondagmiddag ten prooi aan Amke Bekhuis. In het zadel van Brunetti, een ruin met notabene dressuurhengst Briar als vader, sprong Bekhuis na een razendsnelle eindtijd van 36.03 seconden in de rubriek over 1.40/1.45m. Slechts vier combinaties kwamen aan start in de barrage, waarbij de Pool Adam Grzegorzewski met Okarino (v. Pavarotti van de Helle) nog het dichtst in de buurt kwam van de tijd van de Nederlandse. In 37.60 seconden was hij goed voor het zilver. Jesper Romp en Lancelot du Paradis (v. Enzo du Reverdy) volgden op de derde plaats. Met 34.99 seconden waren zij weliswaar sneller, maar kregen ook een springfout te verduren. Philip Terhoeven-Urselmans en de KWPN gefokte Claudius (v. Calvados) finishten op vier, voor Teddy van den Rijt en Zazou (KWPN, v. Germus R).

Pony’s

In de Grote Prijs voor pony’s (1.30m) was Laurie Touw met Berkzicht Rob de overtuigende winnares. Ook in deze wedstrijd mochten vier combinaties aantreden voor de barrage, maar alleen Touw wist deze foutloos te volbrengen. Elize van de Mheen en Airflow finishten met vier strafpunten op twee, voor Nina van Hedel en Kadans van Orchid’s (v. Kanshebber). Naast de winst mocht Touw met Gieltje (v. Kantje’s Ronaldo) ook nog eens als vierde opstellen.

Klik hier voor uitslagen.

GP Costa del Sol

De tweesterren Grote Prijs van Costa del Sol viel in handen van Marion Hughes. In het zadel van de tienjarige dochter van Obos Quality bleek de Ierse met een eindtijd van 38.98 seconden de snelste. Van de 46 deelnemers mochten negen duo’s aantreden voor de barrage. Vier van hen bleven ook in de finale foutloos. Andreas Brenner (Duitsland) en de voorheen door Jos Lansink gereden Cronos (v. Corrado I) waren in 40.31 seconden goed voor de tweede plaats, voor Fabënne Daigneux-Lange (België) en Venue D’Fees des Hazalles. Latham Rutherford (Spanje) en Shakespeare d’Auge finishten op vier.

Klik hier voor uitslagen.

GP Oliva Nova

Angelie von Essen (Zweden) en Cream Sheridan (v. Capuccino) schreven vanmiddag de Grote Prijs van Oliva Nova op naam. Met een barragetijd van 36.88 seconden bleven zij nipt voor op Jessica Mendoza (Engeland) en Spirit T (v. Tornado), die in 37.19 seconden de negen deelnemers tellende finale voltooiden. Giovanni Lucchetti (Italië) en Bella Strade (v. Lord Z) sloten aan op de derde plaats, voor Isheau Wong (Taipei) en de KWPN gefokte Zadarijke V (v. San Remo). Robert Bevis (Engeland) en Pebbles IV (v. Cheers Cassini) maakten de top vijf compleet.

Hendrik-Jan Schuttert en Bravour (v. Namelus R) ontvingen negen strafpunten en eisten hiermee de 31ste plaats op. Lisa Nooren en VDL Groep Sabech D’Ha (v. Qredo de Paulstra) volgden op de 34ste plaats.

Klik hier voor uitslagen.

GP Boll

Niklas Krieg (Duitsland) was de winnaar van de tweesterren Grote Prijs van Boll. Samen met zijn tienjarige Clearway merrie Carella eiste hij in 35.52 seconden de winst op in de barrage. Landgenoot David Will eindigde met High Voltage SB (v. Quaprice) op de tweede plaats (36.03 seconden), voor de Nederlander Edwin Smits en Copain du Perchet CH (v. Conteur). Leonie Krieg (Duitsland) en Champerlo (v. Counter) waren goed voor de vierde plaats. Theo Muff en Saphyr des Lacs (v. Mr Blue) sloten aan op vijf.

GP HITS

De $75.000 gedoteerde Grote Prijs van Horses in the Sun werd een prooi voor Carl Cook en Basimodo (v. Quasimodo Z) naar de zege in stuurde. In 38.53 seconden overwonnen zij het barrageparcours, waarmee zij de drie overige barrageruiters te snel af waren. Oud wereldbekerwinnaar Rich Fellers eiste met zijn HTH Crazy for Crown (v. Crown Z) in 40.79 de tweede plaats op, voor Jill Blunt en Udam.

Reacties