Braunschweig: Willem Greve en Carambole grijpen net naast GP winst

Braunschweig: Willem Greve en Carambole grijpen net naast GP winst

0 321

Even leek het erop dat de winst in de viersterren Grote Prijs van Braunschweig een prooi zou worden voor Willem Greve en Carambole (v. Cassini I). Tijdens de basisronde over 1.55m tekende de combinatie al ruimschoots voor de snelste tijd en ook in de zeven deelnemers tellende barrage ging het duo, dat bijna exact een jaar geleden nog de Grote Prijzen van Amsterdam en Drachten op naam schreef, geruime tijd aan kop. Het leek er dan ook sterk op dat hun tijd van 36.68 seconden niet meer overtroffen zou worden. Maar laatste starters Christian Ahlmann en Colorit verkeren in topvorm. Op eigen bodem finishte het duo gisteren al aan kop tijdens het Championat en vanmiddag stuurde Ahlmann zijn dertienjarige Coriano-nazaat naar een toptijd van 36.14 seconden. Dit leverde hem dan ook een splinternieuwe Volkswagen op.

Prima prestatie voor Marc Houtzager

Peder Fredricson (Zweden) en H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) finishten op de derde plaats. Marc Houtzager eiste met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) de vierde plaats op. Een uitstekende prestatie van deze negenjarige ruin, die pas sinds kort uitkomt op het hoogste niveau. Marco Kutscher (Duitsland) en S.I.E.C. Carsten (v. Cassini I) maakten de top vijf compleet.

Een pechfout weerhield Gert-Jan Bruggink en Vampire (v. Marome NW) van een startbewijs voor de barrage. Voor hen was er uiteindelijk een dertiende plaats. Albert Zoer en Gigolo (v. Cicero) konden vandaag hun draai niet vinden, waarna de ruiter voortijdig de handdoek in de ring gooide.

‘Zo Balen’

“Het was echt een zwaar parcours in de eerste ronde. Ik was de eerste foutloze en was in de barrage echt scherp om een goed resultaat neer te zetten”, kijkt Greve terug op de wedstrijd. “Mijn paard Carambole N.O.P. sprong loepzuiver. De parcoursbouwer had een wending naar de dubbelsprong uitgedacht waar risico genomen zou worden. Maar net als de andere ruiters nam ik de ruimere wending. Mijn barrage liep heel mooi. Ik nam de leiding en het lukte tot Ahlmann niemand om mijn tijd te verbeteren. Ik hoopte op een springfout van Ahlmann, want ik wist dat hij sneller zou zijn. Zijn paard raakte een balk nog flink aan, maar die bleef liggen. Ja, zo balen.”

Quote: KNHS

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties