Brash wint Top Tien Finale

Brash wint Top Tien Finale

0 51
Scott Brash won in 2015 de Rolex Grand Slam of Showjumping.

Een passende winnaar van de Rolex Top Ten Final in Genève. Nummer één van de wereld Scott Brash zette de veertiende editie van deze strijd tussen de beste tien ruiters op de wereldranglijst naar zijn hand. Maikel van der Vleuten, de enige Nederlandse vertegenwoordiger in deze rubriek behaalde een vijfde plek. Tijdens zijn debuut in de Top Tien Finale stond een balk in de eerste omloop van VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) een nog mooier resultaat in de weg.

Met zijn topper Hello Sanctos (foto, v. Quasimodo van de Molendreef) was Brash de enige die tweemaal de nul wist te houden. De Brit nam voor de eerste keer deel aan deze rubriek en mocht 110.000 Zwitserse Francs (91.500 euro) op de alsmaar uitdijende winsom van Hello Sanctos bij laten schrijven. Het meeste weerwerk kwam van Patrice Delaveau. De best van de drie aanwezige Fransen had echter met Lacrimoso HDC (v. Landjunge) zichzelf al vrijwel buitenspel gezet voor de zege door een tijdfout in de eerste manche.

Grootste pechvogel van de avond was Steve Guerdat. De Zwitserse publiekslieveling moest allereerst vlak voor de tweede manche een afgetrapt ijzer opnieuw laten beslaan bij Albführen’s Paille (v. Kannan). Vervolgens realiseerde hij de snelste tijd in de tweede omloop, maar een balk, die pas viel toen Guerdat alweer halverwege de volgende hindernis was, gooide roet in het eten.
Daniel Deusser, de winnaar van vorig jaar, kwam nu als beste van de drie Duitsers op plek vier terecht met zijn topper Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky).

Klik hier voor de uitslag

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties