Bonte zoon voor Beerbaum’s Zinedine

Bonte zoon voor Beerbaum’s Zinedine

0 452

Fokker Alex Aufenanger uit het Duitse Borgentreich werd op paaszondag verrast door de geboorte van een hengstveulen van Ludger Beerbaum’s topper Zinedine.

Moeder van het prachtig getekende hengstje is de merrie Illuminada. Aan haar heeft het veulen zijn kleur te danken, via haar vader Ismo. Ook dat is er eentje met de toch wel gewilde bonte kleur. Het beestje krijgt de naam Zinedine’s Zauber mee. De KWPN-hengst Zinedine (Guidam x Heartbreaker) eindigde met Beerbaum meerdere keren vooraan in Global Champions Tour-wedstrijden en wordt nu gereden door stalruiter Philip Weishaupt.

Een dag later diende zich ook een hengstveulen aan, eveneens van een merrie die van Ismo stamt. De springhengst Cordess (Clinton x Heartbreaker) tekende voor het vaderschap van het knappe heerschap.

Ico van Marco Polo

Ismo is een kleinzoon van de van Marco Polo afstammende bonte KWPN-hengst Ico. Marco Polo op zijn beurt is een van de belangrijkste halfbloedhengsten die het KWPN in de jaren ’60 uit Duitsland haalde om de zware Groninger en Gelderse paarden mee te veredelen, op weg naar paard met betere rijpaardeigenschappen.

Zwart of donkerbruin is niet meer per se de mode, ook niet in de dressuur. Het lijkt wel alsof het een trend is om een paard te hebben met veel wit. ‘Hoe witter hoe mooier’!

Facebook Hengststation Beerbaum/Hoefslag

Foto: Stefano Grasso/LGCT

 

Reacties