Blog Maikel van der Vleuten: ‘Fantastische rentree met Verdi!’

Blog Maikel van der Vleuten: ‘Fantastische rentree met Verdi!’

Speciaal voor Hoefslag blogt Maikel van der Vleuten wekelijks over zijn belevenissen richting mogelijke deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Lees hieronder de nieuwste blog!

Na een rust periode van bijna zeven weken heeft Verdi het fantastisch gedaan in Bordeaux. Met een zevende plaats heb ik mezelf geplaatst voor de Wereldbekerfinale in Gothenburg.

In Bordeaux was het mijn laatste kans om mezelf te plaatsen voor de wereldbekerfinale. Mijn doel was om tien punten te rijden en als zevende te eindigen, dat werd ik precies. De eerste achttien in het algemeen klassement gaan naar de finale. Dankzij het resultaat in Bordeaux sta ik nu negentiende, maar twee niet Europese ruiters worden weggestreept. Daardoor zit ik er dus net bij. Een paar wereldbekerwedstrijden ging het gewoon wat minder, nu viel het allemaal wel goed. Gelukkig heb ik de finale wel gehaald.

“De verschillen zullen dus heel klein zijn en één balk kan het verschil maken”

Van tevoren was ik natuurlijk benieuwd hoe Verdi het zou doen na een periode zonder concoursen. De rustperiode heeft hem goed gedaan en hij sprong lekker. Ik was dus niet alleen blij met het resultaat, maar ook met de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt om Verdi rust te geven. De komende tijd doe ik het wat rustiger aan. Ik vertrek bijna naar Hong Kong en heb begin maart Indoor Brabant op het programma staan. Verder is mijn programma een stuk rustiger dan de afgelopen maanden.

De wereldbekerfinale, van 23 tot en met 28 maart in het Zweedse Gothenborg, is een prachtig concours om aan deel te mogen nemen. Ik heb al drie keer eerder mee mogen doen en ben toen twee keer zesde en één keer zevende geworden. Ik wil natuurlijk elke keer beter presteren dan de vorige keer, maar met achttien topruiters kan één balk het verschil maken. Daarnaast valt er elke dag een dagprijs te winnen. Als de eerste twee dagen dus niet goed lopen, kun je alsnog de laatste dag een leuke prijs winnen.

“Arera is de laatste tijd goed in vorm, alleen zat het iedere keer tot Jumping Amsterdam niet mee”

Inmiddels zijn mijn paarden aangekomen in Hong Kong en sluit ik de komende dagen bij ze aan. Ik neem dit keer Arera en Kisby mee. Arera heeft tijdens Jumping Amsterdam laten zien wat ik de laatste maanden al merkte, dat hij ontzettend goed op weg is. Daarnaast is het een mooie kans voor Kisby om waardevolle ervaring voor de toekomst op te doen.

Maikel van der Vleuten

Meer weten over Maikel, zijn paarden en de (buitenlandse) wedstrijden die hij rijdt? Kijk op:  www.maikelvandervleuten.nl

Foto: Remco Veurink

Reacties