‘Zo blij dat Kevin geen interne bloedingen heeft’

‘Zo blij dat Kevin geen interne bloedingen heeft’

0 4786
Piet Raijmakers - Kevin Jochems

Ondanks dat springruiter Kevin Jochems in een harnas zit met pinnen richting zijn been, heup en knie is er opluchting bij de ruiter, zijn familie en naasten. Vanmorgen kregen zij van de traumatoloog te horen dat de ruiter geen interne bloedingen heeft en dat hij van de IC af mocht.

Zijn mentor Piet Raijmakers sr.:  ‘Hij is van de intensieve care af en ook van een hoop slangen af! Het is natuurlijk nog geen feest voor hem, maar we zijn ontzettend opgelucht dat er geen sprake is van interne bloedingen. We zijn zo blij, zeker weten!’ Jochems ligt nog wel aan het infuus en zijn lichaam zal nu uit zichzelf moeten herstellen, voorlopig met behulp van het harnas.

Nog niet naar Nederland

De ruiter mag vooralsnog nog niet naar Nederland. ‘Het is vervelend dat hij in Spanje ligt, maar hij wordt er goed verzorgd. Zo ver is het allemaal nog niet. Sowieso als hij naar Nederland mag komen, zal hij eerst in quarantaine moeten in verband met mogelijke ziekenhuisbacteriën. Dan moet er ook nog een bed vrij zijn voor deze quarantaine-opname. Dus wanneer hij naar Nederland mag en kan weten we nog niet. Hij heeft veel pijn, maar Kevin is ook ontzettend blij. Hij heeft toch 48 uur in spanning geleefd of er sprake zou zijn van interne bloedingen. De bloedingen die hij heeft zitten rondom de breuk en dat geneest wel. Hij ligt er slecht bij en is er nog lang niet, maar het gaat nu elke dag wat beter. Hij krijgt weer trek in eten en alles is op dit moment stabiel. Ze doen hier goed werk. In Spanje geneest hij net zo hard als in Nederland.’, aldus Raijmakers.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots / Leanjo de Koster

Eerder verschenen

Piet Raijmakers: ‘Morgen weten we meer over Kevin’

Hoefslag abonnement

Reacties