Bleu Bayou weer naar familie Laseur

Bleu Bayou weer naar familie Laseur

0 340
Weapon
Weapon, het geheime wapen?

Vorig najaar nam de Franse topruiter Kevin Staut de teugels van de tienjarige KWPN-merrie Bleu Bayou over; inmiddels is de schimmel weer op stal bij de familie Laseur.

Mitch Laseur bracht de dochter van Berlin uit de Ahorn-merrie Fatosca tot en met driesterren niveau uit. Halfzus Noilly Prat (v. Burggraaf) won met Johan Laseur in 2001 de IAN-trofee bij de zesjarigen en bracht het later tot en met 1.40m springen.

Mitch vormde een zeer succesvolle combinatie met Bleu Bayou en won onder andere de Stal De Sjiem-prijs met haar op het CSI2* Geesteren in 2014. Staut startte de talentvolle merrie op vijfsterren wedstrijden en eindigde onder andere in de prijzen op het CSI5*-W in Stuttgart, London Olympia en Mechelen.

Na het tweesterren concours in Barbizon eind april maakte Bleu Bayou echter de reis terug naar Nederland. Niet Mitch, maar jongere zus Megan (19) heeft in het zadel plaatsgenomen. Op het CSI2* in Asten afgelopen weekend sprong het duo drie nette 1.35m-parcoursen, met twee foutlozen rondes en één keer een balkje.

Grandprix-Replay/Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

Reacties