Langverwachte rentree voor fenomeen Big Star

Langverwachte rentree voor fenomeen Big Star

0 446
Nick Skelton en Big Star.

Big Star, het paard waarmee Nick Skelton een belangrijke bijdrage leverde aan het Olympisch teamgoud voor Engeland, maakt volgende week zijn rentree in de sport. De zoon van Quick Star verscheen sinds de Global Champions Tour Grote Prijs van Estoril (2014) niet meer in de ring. De combinatie prijkt echter op de startlijst voor de Atlantic Tour van Vilamoura, Portugal.

‘Ja, Big Star maakt inderdaad een comeback,’ aldus Skelton. ‘Hij voelt goed aan en heeft de afgelopen twaalf weken diverse keren thuis gesprongen. We zullen in de lichte rubrieken beginnen en zien wel hoe het gaat. Hij is ruim 16 maanden niet meer op wedstrijd geweest, dus we doen het rustig aan.’

De twaalfjarige hengst is nog altijd in eigendom van Beverley Widdowson. Naast Olympisch teamgoud in 2012 sprong Big Star in 2013 naar winst in de Grote Prijs van Aken. In september van hetzelfde jaar raakte de bruine echter negen maanden uit de roulatie wegens een beenblessure. Ondanks een voorzichtige herintroductie in de sport, viel het paard korte tijd later opnieuw uit omdat de blessure nog onvoldoende was hersteld. Dit betekende dat Skelton twee zomers lang aan de kant stond tijdens grote kampioenschappen, waaronder de wereldruiterspelen van 2014 en de Europese kampioenschappen van dit jaar.

Bron: Hoefslag/Horseandhound

Foto: Remco Veurink

Reacties