Big Star KWPN Hengst van het Jaar 2017

Big Star KWPN Hengst van het Jaar 2017

0 417
Nick Skelton en Big Star.

Met nog minder dan drie weken voor de boeg staat het internationale fokkerijevent de KWPN Stallion Show voor de deur. Van 31 januari tot en met 3 februari staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch volledig in het teken van KWPN-hengsten. Een van de hoogtepunten is het uitreiken van de eervolle titel Stallion of the Year 2017.

Vorig jaar werd de titel toegekend aan de preferente hengst Negro, wiens nafok gewaardeerd wordt om het meewerkend karakter, leergierigheid, werklust, balans, het geweldig achterbeengebruik, en de grote mogelijkheden tot schakelen en sluiten.

Big Star naar Den Bosch

Dit jaar gaat de titel naar een springhengst. Er is één hengst die de harten van alle springliefhebbers sneller laat kloppen: Big Star. In 2017 nam de hengst afscheid van de sport na zijn uiterst succesvolle springcarrière. Reden genoeg om deze krachtpatser een eerbetoon te brengen vanwege zijn ongekende prestaties die hij gedurende vele jaren heeft geleverd, middels de titel Stallion of the Year 2017. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro komt speciaal voor de hengstenkeuring even terug naar zijn geboorteland.

Op donderdagavond 1 februari betreedt Big Star met een gelegenheidsruiter nog eenmaal de ring. Het fokproduct van Cees Klaver won eerder al de titel Paard van het Jaar 2012 na zijn optreden op de Olympische Spelen in Londen en wordt nu gehuldigd als Stallion of the Year 2017.

Bron: KWPN
Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties