Bianca Schoenmakers tweede in Derby van Eindhoven

Bianca Schoenmakers tweede in Derby van Eindhoven

0 201
Bianca Schoenmakers - Dha Dha CSI Eindhoven 2017 © DigiShots
Bianca Schoenmakers - Dha Dha CSI Eindhoven 2017 © DigiShots

De Brit William Funnell greep zijn derde overwinning in de prestigieuze Lacom Derby van Eindhoven, maar de Nederlanders deden ook goede zaken. Bianca Schoenmakers werd tweede, gevolgd door Joy Lammers. De Eindhovense Bianca Schoenmakers had pech op de voorlaatste oxer, die haar de overwinning in de Derby kostte.

Winnaar Funnell

William Funnell reed bijzonder geroutineerd rond met zijn eigen fokproduct Billy Buckingham (v. Billy Congo) en klokte alleen twee tijdfouten. Een knap staaltje vakmanschap van de Brit die in 1995 en in 2008 ook al de Derby op naam schreef en in 2014 genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Bianca Schoenmakers tweede

Voor Bianca Schoenmakers is CSI Eindhoven misschien wel het hoogtepunt van het jaar. De geboren en getogen Eindhovense groeide nota bene op in de wijk Tongelre, waar de Karpendonkse Plas zich bevindt. Haar pas negenjarige merrie Dha Dha (v. Douglas) vocht zich als een tijger door het parcours. Schoenmakers had duidelijk goed gestudeerd op de Derby-hindernissen, want geen enkele keer kwam de vos ook maar in de buurt van het hout. Het leek erop dat Schoenmakers en Dha Dha de nul vast gingen houden, maar de voorlaatste oxer gooide roet in het eten. Een tweede plek restte.

Winnaars van 2015

De winnaars van 2015 verkeerde ook weer in top vorm: Joy Lammers ging uiterst geroutineerd rond en Zomerfee van de Broekkant (v. Oklund) en kwamen slechts tweemaal in de problemen. Hun goede tijd zorgde voor een mooie derde plaats.

Ook de Zweedse Erika Lickhammer en de KWPN’er Bonaire (v. Vigo d’Arsouilles) leverden een prima prestatie door vierde te worden.

Bron: KWPN/Hoefslag
Foto: Digishots

Reacties