CSI Eindhoven: Bianca Schoenmakers in dameszadel

CSI Eindhoven: Bianca Schoenmakers in dameszadel

0 3355

Voor Bianca Schoenmakers is CSI Eindhoven een jaarlijkse thuiswedstrijd. De geboren en getogen Eindhovense groeide nota bene op in de wijk Tongelre, waar de Karpendonkse Plas zich bevindt.

Op donderdag werd de amazone achtste met Daylight in het 1.50m. Schoenmakers had haar paard al weggezet, omdat er meestal slechts zes combinaties voor de prijsuitreiking binnen mogen komen. ‘Toen ze me toch opriepen moest ik snel een paard hebben en de enige beschikbaar was die van Monique Beekmans’, licht de amazone toe.

De wal in dameszadel

Vlak vóór de uitreiking hadden Monique en dochter Roos Beekmans een demonstratie rijden in dameszadel gegeven. De twaalfjarige Roos sprong daarbij zelfs de Derby wal! Bianca bedacht zich geen moment en vroeg of ze een van hun paarden kon lenen. Zo kwam het dat ze niet op een vos, maar op een schimmel reed, in dameszadel. En dat leverde een aantal leuke plaatjes op. Leuk detail: ook Monique en Roos Beekmans komen uit Eindhoven.

‘De ereronde heb ik overigens maar niet gedaan’, vertelt de amazone. ‘Jack vond die vreemdeling op zijn rug, die niet met dat zadel overweg kon, erg spannend. Daarna heb ik nog wel een eindje gegaloppeerd, richting de uitgang.’

Roos Beekmans-Derby Wal in dameszadel

Foto boven: DigiShots
Foto midden: Livado Fotografie

Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties