Ben Benicio goed voor hoogste score tijdens 14-dagen-test

Ben Benicio goed voor hoogste score tijdens 14-dagen-test

0 118

De eerste veertien-dagen-testen volgens het nieuwe Duitse verrichtingsconcept zijn ten einde. In totaal werden 63 hengsten op de proef gesteld, waarvan 31 in Adelheidsdorf en 32 in Neustadt/Dosse.

De Westfaler premiehengst Ben Benicio (v. Benicio) kwam met 8.43 punten tot het hoogste gemiddelde in Adelheidsdorf. Daarnaast was hij met een eindcijfer 8.85 ook nog eens goed voor de beste dressuurscore. De eveneens Westfaals gefokte Lord Clooney (v. Lyjanero) finishte met een geweldige score van 9.18 punten voor het springen. Vijf hengsten kwamen niet tot minimaal vereiste score van 7.5 punten, waardoor zij in overeenstemming met de fokverenigingen in het Hengstbuch I worden bijgeschreven.

In Neustadt/Dosse kwamen maar liefst twee hengsten tot de hoogste score. Zowel Holsteiner Cantesini (v. Cascadello) als de Hannoveraner gefokte Finnigan (v. Floriscount) eindigden op een gemiddelde van 8.35 punten. Laatstgenoemde hengst was met een 8.96 tevens goed voor de beste dressuurscore.

Tijdens de test in Schliekau danste Destacado naar het hoogste aantal punten. Deze aansprekende zoon van Desperados werd tijdens de Hannoveraner hengstenkeuring van 2015 geprimeerd en vervolgens door de Ann-Katrin Lisenhoff aangekocht voor een bedrag van 100.000 euro tijdens de veiling in Verden. Destacado ontving zes keer het cijfer 9, voor karakter, exterieur, stap, galop, instelling en rittigkeit, waarmee hij tevens tot beste dressuurhengst werd gekroond. Een gemiddelde van 8.68 punten zorgde ervoor dat de vos een voorsprong behield op de bloedmooie zwarte Trakehner Helium (v. Millenium). Deze hengst eindigde met een totaalscore van 8.58 punten op de tweede plaats, maar was met een 8.5 wel goed voor het hoogste springcijfer.

Bron: Hoefslag/Zuechterforum

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties