Belgische winnaars jonge paarden

Belgische winnaars jonge paarden

0 90
springen algemeen hindernis

In Gesves vonden de afgelopen week de Belgische kampioenschappen jonge paarden plaats. Bij de vier- tot en met zevenjarigen was de deelname groot en werd op het scherp van de snede gestreden.

Voor vele zevenjarigen werd de finaleproef van de Beker van België zaterdagavond een veldslag. Minder dan tien procent van de 140 deelnemers sprong foutloos. Dominique Hendrickx (For Fox vd Heldenlaan Z) moest nog naar een bruiloft en had speciaal aangevraagd om als eerste te starten. Hij nam meteen alle risico’s in en realiseerde in de tweede fase een tijd die niemand zou evenaren. Wilm Vermeir werd tweede met Gentiane de la Pomme (Shindler de Muze). Derde ex aequo eindigden Filip Lacus (Gringo vh Sonnishof, v. Winningmood vd Arenberg) en Koen Vereecke (Tresaura VDW Z, v. Treasure Z). De uiteindelijke Bekerwinnaar na drie foutloze ritten werd Go Easy de Muze van Patrick Vercauteren. Walter Lelie ziet zich meteen genoodzaakt twee keer te trakteren, want hij vierde meteen zijn 41e verjaardag. Zilver is voor de BWP gekeurde hengst Grand Cru vd Vijf Eiken (v. Contact vd Heffinck) onder de Portugese ruiter Francisco Rocha. Brons gaat naar finalewinnnaar For Fox vd Heldenlaan Z en Dominique Hendrickx.

Bij de zesjarigen werd de huisruiter van T&L, Frederic Vernaet met de SBS goedgekeurde dekhengst Halifax vh kluizenbos (v. Heartbreaker) kampioen. In een barrage met vijf was hij de snelste. Op de tweede plaats vinden we Betrand Genin met Boreale de Mirland (v. Schilling). Derde werd Valentijn de Bock met Homer de Reve (v. Nabab de Reve). Hij had de snelste tijd maar een fout op de laatste hindernis hield hem van de zege. Vierde werd Caio Carvalho met Apollo di Bonnette Z (v. Asca Z) en vijfde Koen Vereecke met Horst vd Mispelaere (v. Wandor vd Mispelaere).

Tom Dhaeyere is de nieuwe Belgisch kampioen bij de vijfjarige paarden dankzij Indra vd Oude Heihoef (v. Casantos) van Marc Herreijgers. Indra is de dochter van Favorite vd Kapel, waarmee Dhaeyere ook al nationaal LRV kampioen werd bij de zesjarigen. Zestien van de zestig vijfjarigen haalden de barrage. Op het podium stonden nog Canavaro de Muze (v. Bamako de Muze) van Joris De Brabander en Evert Van Mele. Deze zoon van Eureka vh Roosakker werd gereden door Walter Lelie. Brons gaat naar Patrik Spits met Caveman Dh (v. Cardento). Kurt Declercq (Iluna) en Katrijn Van Hoecke (Identity de Muze) haalden nog de top vijf na een foutloze barrage.

Bij de vierjarigen sprongen twaalf paarden nul in de barrage van de BK-finale. Daarbij bijzonder knap Jorgen De Winter (Jalinka vh Goorboshof), welgeteld een jaar nadat zijn een jaar oudere broer Jeroen zijn eerste titel pakte bij de vierjarigen. Ook Kris Christiaens en de fel gescoute hengst Levisto Alpha Z zijn erbij. Dayro Arroyave stuurde de sBs hengst Jackson van Johan Bijloos telkens foutloos rond. Meest regelmatige vierjarige van 2013 is zonder twijfel Jackpot vh Hagenhof van Dieter Laheyne, tien op tien in de cyclus en nu elite in Gesves. Overige gelauwerde combinaties zijn Mike Van Haudt, al voor het tweede jaar op rij, nu met Jackpot van Essene, verder Yves Vilain (Varmonie d’Or), Dimitri Caubergs (Casalla vd Berghoeve) Thierry Goffinet (Jack Russel DB), Jordy Oostvogels (Cachelor), Francois Bossu (Double O Seven PL), Xavier Hanneton (Diegeau de Villee) en Virginie Thonon (Delightful B).

Hoefslag/Galop.be

Reacties