Basel: Belgische combinaties leveren prestaties van formaat

Basel: Belgische combinaties leveren prestaties van formaat

0 175

De Belgische afvaardiging in Basel (Zwitserland) is goed op dreef. Pieter Devos schreef zojuist het 1.50m op naam, terwijl eerder op de dag landgenoot Gregory Wathelet in het 1.45m eveneens zegevierde.

Devos en zijn twaalfjarige ruin Espoir (v. Surcouf de Revel) pakten de volle buit van 70 punten in de rubriek met joker. In 49.11 seconden bleven zij de in topvorm verkerende Emanuele Gaudiano en Cocoshynsky voor. De Italiaan, eind december nog goed voor winst in de wereldbekerwedstrijd in Londen, Olympia, stuurde afgelopen week nog zijn dertienjarige nakomeling van Cornet Obolensky naar tweevoudige winst in Liverpool. Vandaag was er voor hen in 49.36 seconden de tweede plaats. Gregory Wathelet en Balouzino (v. Baloubet du Rouet) eindigden op de derde plaats, voor Karim El Zoghby en Colour Girl (v. Cormint) op vier. Jérome Guery (België) maakte met Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito des Reves) de top vijf compleet.

Gerco Schröder en Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As) tekenden voor een elfde plaats.

Wathelet wint het 1.45m

Gregory Wathelet finishte met Egano van het Slogenhof tijdens de 1.45m wedstrijd direct op tijd aan kop. In 48.94 seconden bleef hij met de Electro-nazaat voor op de Britse Laura Renwick en Heliodor Hybris (v. Diamant de Semilly). Billy Twomey en Ardcolum Duke (v. Gypsy Duke) sloten aan op de derde plaats, waarna Daniel Deusser (Duitsland) en Comtesse van ’t Ertsenhof (v. Calvaro Z) goed waren voor de vierde plaats. Fransman Philippe Rozier sloot met Quel Chanu (v. Flipper d’Elle) aan op de vijfde plaats.

Jeroen Dubbeldam en Classic Man V (v. Cornet Obolensky) vinden we met vier strafpunten terug op de 27ste plaats. Gerco Schröder en de tienjarige Glock’s Chamonix (v. Castillo) kregen twaalf strafpunten te verduren.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: LGCT/Stefano Grasso

Reacties