GP Asten: Henk van de Pol geeft barrageles

GP Asten: Henk van de Pol geeft barrageles

0 230

Henk van de Pol en Willink zijn vanmiddag uitgeroepen tot de winnaar van de tweesterren 1.45m Grote Prijs van Asten. Van de Pol en zijn twaalfjarige Twister-nakomeling kwamen als laatste starters de baan binnen in de twaalf deelnemers tellende barrage. Met ouderwets ‘gas op de plank’ voltooide het duo de finale in 41.55 seconden. Daarmee gaven zij Italiaan Piergiorgio Bucci en Cuarta (v. Canto) op spectaculaire wijze het nakijken. Met 41.98 seconden moest dit duo genoegen nemen met de tweede plaats. Daarmee zetten Van de Pol en Willink de zegetocht voort, want een maand geleden won het tweetal ook al de driesterren 1.55m Grote Prijs van Drammen.

Niels Knape en de tienjarige Cavendish (v. Cantos) finishten op de derde plaats, voor Jessica Mendoza (Engeland) en Sam de Bacon (v. Kashmir van Schuttershof). Een goede prestatie voor de negenjarige BWP’er, die vijf weken geleden al het 1.45m van Arezzo op naam schreef. Landgenoten James Billington en VDL Cartello (v. Cartani) maakten de top vijf compleet.

Ook Ben Schröder leverde een goed resultaat. Met Complemento (v. Contender) sloot hij aan op de achtste plaats. Mark Martens en Captain Cooper (v. Namelus R) volgden op de negende plek, voor Loewie Joppen en Haribo (v. Colman) op tien. Nederlands juniorenkampioene Sanne Thijssen mocht zich met Ulena (v. Baloubet du Rouet) eveneens melden voor de barrage. Dit liep met 19 strafpunten uit op een teleurstelling, waardoor het duo op de twaalfde plaats bleef steken.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties