Van der Schans: ‘Aquila SFN toe aan hoger niveau’

Van der Schans: ‘Aquila SFN toe aan hoger niveau’

0 38

De selecteurs van het SFN hebben de directie geadviseerd om Aquila SFN onder te brengen bij een andere ruiter en zij hebben vervolgens Wout-Jan van der Schans voorgedragen. Niet omdat Nathalie van der Mei zich niet goed zou hebben gekweten van haar taak. Wel om Aquila SFN (Ovidius x Lauriston) de volgende stap te laten zetten.

De selecteurs zijn eensgezind van mening dat Aquila SFN bij Nathalie een zeer gedegen opleiding heeft gekregen. Probleem is echter dat er voor de Friese amazone te weinig mogelijkheden zijn om op CSI 3* niveau en hoger van start te gaan, waardoor er gevaar zou kunnen ontstaan dat de ontwikkeling van Aquila SFN gaat stagneren. Nathalie van der Mei kan zich geheel vinden in de mening van de selecteurs. ‘Ik was graag met Aquila SFN doorgegaan, maar eerlijk is eerlijk, voor mij is het bijna onmogelijk om op een hoger niveau dan CSI 2* aan de start te komen en daar is Aquila SFN nu aan wel toe, dus neem ik met pijn in mijn hart afscheid van dit paard. Ik hoop dat ik binnen afzienbare tijd weer een paard van het SFN kan gaan rijden, want de samenwerking is mij heel goed bevallen’, aldus Van der Mei. De amazone behaalde een aantal mooie resultaten op tweesterren niveau, waaronder een vierde plek in de Grote Prijs van Wierden eind vorig jaar.

‘Zeer goed gevoel’

Gisteren heeft Wout-Jan van der Schans met de negenjarige ruin kennisgemaakt. ‘Ik heb hem even gereden om te kijken of we een klik hadden. Hij is super te rijden en gaf me een zeer goed gevoel. Voor Nathalie kwam het onverwacht dat hij weg zou gaan. Ze heeft hem dus eerst weer even meegenomen en in de loop van de week komt hij hier naar toe. Ik ga hem rustig oppakken en verwacht dat ik hem in mei een keer internationaal ga starten. Daar is hij wel aan toe, hij lijkt een hoog niveau aan te kunnen.’

Voor de ruiter uit Lunteren is dit nieuwe paard een welkome aanvulling nu hij het zonder de Eurocommerce-paarden Seoul, Sacramento, Vingino en Capetown moet doen. Er is een kans dat deze laatste voor hem behouden blijft, maar daarover heeft de Rabobank het laatste woord.

SFN/Hoefslag

Reacties