Kramer tweede in apotheose Wierden

Kramer tweede in apotheose Wierden

0 32

De apotheose van Indoor Wierden 2014 kwam zaterdagavond met de Grote Prijs over 1.45m. Jammer genoeg viel de zege in deze rubriek niet in handen van een Nederlander. Mark Bunting (Engeland) was in 39.13 seconden goed voor de snelste barragetijd. Zijn paard, de KWPN gefokte Eurohill’s Alcatraz (v. Heartbreaker) gaf met zijn afstamming de overwinning nog wel een klein Nederlands tintje. De moeder van Alcatraz is Nadine, ook Jeroen Dubbeldam’s voormalig topper Simon bracht, momenteel succesvol onder Beezie Madden. Siebe Kramer en de eveneens KWPN gefokte Zsa Zsa (v. Sam R) finishten in 39.34 seconden op de tweede plaats, voor voormalig Nederlands kampioen Gert-Jan Bruggink en de zeventienjarige Cash Junior (v. Cash). Chantal Regter en Bengel SFN (KWPN, v. Jupilot) gaven het Springpaardenfonds Nederland glans door een prima vierde plaats te boeken, voor Sander Geerink en Robinson (KWPN, v. Rubert R).

Michael Greeve en Whitney BB (KWPN, v. Nabab de Reve) finishten op de achtste plaats, voor Marc Houtzager en Bylou (KWPN, v. Phin Phin). Mischa Everse-Kraats en Zinius (KWPN, v. Nabab de Reve) eindigden op de tiende plaats.

Kramer na afloop: “Ik heb gekeken of het barrage parcours mijn tienjarige merrie Zsa Zsa zou passen. Toen mij bleek dat dit het geval was heb ik geprobeerd een zo snel mogelijk tijd te realiseren. Het ging erg hard, waardoor ik haar in de laatste lijn even kwijt dreigde te raken en een ophouding moest maken. Dat koste me de zege, maar als ik dat niet gedaan zou hebben zou de kans op een foutje op de laatste hindernis erg groot zijn geweest.’

Klik hier voor uitslagen.

Quote: KNHS

Reacties