Antwerpen: Pénélope Leprevost wint GCT titanenstrijd

Antwerpen: Pénélope Leprevost wint GCT titanenstrijd

0 134

Op spectaculaire wijze stuurde Pénélope Leprevost haar paard zaterdagavond naar winst tijdens de vijfsterren Global Champions Tour Grote Prijs van Antwerpen. De populaire Franse amazone ging met de elfjarige Flora de Mariposa, een dochter van For Pleasure uit een Power Light merrie, als eerste van start in een slechts vijf deelnemers tellende barrage. Het duo maakte in 33.09 razendsnel korte metten met het parcours, waarbij het direct duidelijk was dat de overige combinaties een flinke kluif zouden hebben aan de prestatie van Leprevost.

_SGB1689De laatste starter was niemand minder dan Simon Delestre. Deze huidige nummer één van de wereld was zijn landgenote gisteren nog te slim af. Vandaag moest Delestre echter het hoofd buigen voor Leprevost, want in 33.74 seconden galoppeerde Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray) door de finish. Voor hen was er dan ook een prima tweede plaats. Rolf Göran Bengtsson (Zweden) heeft zijn inmiddels zeventienjarige krachtpatser Casall ASK (v. Caretino) nog altijd in topvorm. Hoewel deze combinatie net niet de snelheid in huis had voor de zege, waren zij toch dik tevreden met de derde plaats. Meredith Michaels-Beerbaum en de vijftienjarige KWPN gefokte Unbelievable (v. Manhattan) sloten aan op de vierde plaats, voor Lauren Hough (Amerika) en de Orlando merrie Ohlala.

Harrie Smolders en Emerald N.O.P. waren afgelopen maand nog goed voor een geweldige tweede plaats tijdens de wereldbekerfinale van Gothenburg. Smolders stuurde zijn twaalfjarige BWP gekeurde Diamant de Semilly hengst foutloos door de eerste omloop, maar liep in de tweede manche zes strafpunten op. Uiteindelijk was er voor hen een veertiende plaats.

Algemene tussenstand

In het tussenklassement gaat Christian Ahlmann (Duitsland) met 97 punten aan de leiding, gevolgd door John Whitaker (Engeland) met 85 punten op de tweede plek. Emanuele Gaudiano neemt momenteel bezit van de derde plaats. Harrie Smolders is met 45 punten en een voorlopige negende plaats de beste Nederlander. Maikel van der Vleuten vinden we voorlopig terug op de 20ste plek (31 punten).

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor de tussenstand

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Reacties