Aniek Poels: ‘Fijne paarden momenteel met Athene, Barry White en Cosma Go...

Aniek Poels: ‘Fijne paarden momenteel met Athene, Barry White en Cosma Go R’

0 324

Na een mooie vierde plaats in het Rabobank Championat (1.55m) met Barry White gister, kon Aniek Poels zojuist opnieuw als beste Nederlander naar voren treden op CHIO Rotterdam. Ze werd vierde met Cosma Go R in het 1.50m.

Met alleen de Grote Prijs nog te gaan, waarin Aniek Poels met de imponerend springende Athene (v.Berlin) aan start komt, kan de amazone nu al terug kijken op een geslaagd CHIO Rotterdam. Met de Cornet Obolensky-dochter Cosma Go R reed ze dankzij een sterke rit naar de vierde plaats in de door Malin Baryard-Johnsson met H&M Second Chance (v.Carland) gewonnen Deloitte Prijs.

‘Super instelling Cosma Go R’

‘De inzet van Cosma Go R is ontzettend goed en dat is de belangrijkste kwaliteit van een springpaard. Ik rijd haar nu drie jaar en ze doet altijd enorm haar best voor mij. Het is een hele fijne, competitieve merrie die van nature vlug en voorzichtig is. Haar vader Cornet Obolensky is één van de beste verervers en daarbij heeft ze van moederskant nog het scherpe van de hengst Pilot meegekregen”, weet de amazone.

Barry White en Athene

Met de Twisther-zoon Barry White 3 pakte ze gister al de vierde prijs in het 1.55m-Championat, net achter de topruiters Marcus Ehning, Marco Kutscher en Rölf-Goran Bengtsson. ‘We zaten maar met vier in de barrage dus ik had me als doel gesteld er één van die drie geweldige ruiters af te rijden’, lacht Aniek Poels. ‘Helaas lukte dat net niet maar ik ben wel super tevreden over Barry White.’

De amazone kent tot nu toe een succesvol CHIO. ‘Ik heb het geluk meerdere paarden te hebben voor de zwaardere proeven. Vanmiddag rijd ik Athene in de Grand Prix. We hebben ons daar op de eerste dag voor geplaatst, ze had een balkje in de kwalificatieproef. Daarna heb ik Athene niet meer gestart zodat ze vanmiddag hopelijk fris aan de start kan verschijnen. Daarom is het extra fijn dat ik paarden als Barry White en Cosma Go R achter de hand heb, zodat ik ze afwisselend kan inzetten. Nu hopen dat ik vanmiddag opnieuw een mooi resultaat kan behalen, want met Athene wil ik graag nog een stapje hogerop.’

Jenneke Smit voor Hoefslag / Foto Leanjo de Koster – DigiShots

Reacties