Angelique Hoorn op dreef met jonge talenten

Angelique Hoorn op dreef met jonge talenten

0 724

In de Mediterranean Equestrian Tour (MET) in het Spaanse Oliva doet Angelique Hoorn het goed met haar jonge paarden. De ervaren amazone uit Wanneperveen kennen we vooral van haar prestaties met Hascal (v. Wisconsin), halfbroer Zascal (v. Ovidius) en de hengst Blauwendraad’s O’Brien (v. Peter Pan), met wie ze achtste werd op de Olympische Spelen van 2008. Nu heeft ze weer een aantal talenten onder het zadel. Vorige week reed ze al foutloze parcoursen met de zesjarige, voor het verrichtingsonderzoek aangewezen maar inmiddels gecastreerde Fascinate (v. Alicante). Gisteren stuurde ze de schimmel naar een zevende plek in een 1.25m-parcours. Vandaag lagen de balken een gaatje hoger en voegde ze er een zesde prijs aan toe.  Ook met Free Willy (v. Harley VDL) is ze goed op dreef, met foutloze parcoursen of een enkel balkje. Daarnaast heeft de zevenjarige Estelle (v. Cardento) mee, die ze vandaag naar een achtste plek stuurde in het 1.35m.

De negenjarige Chaccoto (v. Chacco Blue), uit de fokkerij van Paul Schockemöhle, met wie de amazone vorig jaar zesde werd in de 1.45m tweesterren Grote Prijs van Verona, brengt ze in Oliva uit in het CSI2*; de een jaar jongere Cassina 15 (v. Calido I) in het éénster. De concoursen voor de meer ervaren paarden vinden net als in de eerste week van het MET van donderdag tot en met zaterdag plaats.

Ook Leopold van Asten, Joyce Lammers en Yves Houtackers laten hun jonge paarden ervaring opdoen in Spanje en rijden zich regelmatig in de prijzen.

Uitslagen Mediterranean Tour Oliva.

Foto: Remco Veurink

Reacties