Jonge amazone weer in ‘winning mood’ na ernstige valpartij

Jonge amazone weer in ‘winning mood’ na ernstige valpartij

0 306

Het winnen van een kwalificatiewedstijd voor het Blue Chip kampioenschap was een enorme opsteker voor de 22-jarige springamazone Jasmine Punter. In januari vorig jaar brak de Britse amazone haar bekken, beide heupen en stuitje op meerdere plaatsen na een valpartij tijdens een buitenrit.

Vreselijk ongeluk

‘Het was echt een vreselijk ongeluk’, vertelde Jasmine aan Horse & Hound. ‘Ik was met Zizi onderweg naar huis, ze schrok ergens van en gleed uit. Vervolgens viel ze bovenop me’.

Omdat haar moeder aan het werk was en er niemand aanwezig was die haar kon helpen belde ze een van de buren, die direct een ambulance liet komen. ‘Zizi was weggerend, maar werd snel gevangen en was niet gewond. In eerste instantie had ik niet door hoe ernstig mijn verwondingen waren, maar ik kon gewoon niet bewegen. Ik voelde eerst bijna niks en dat was heel eng, maar opeens werd de pijn heel heftig.’

Geluk gehad

Een week lang lag ze aan bed gekluisterd in het ziekenhuis, daarna mocht ze beginnen met fysiotherapie om opnieuw te kunnen lopen. ‘Zo snel als ik kon hobbelde ik alweer wat rond op mijn krukken. Ik was vreselijk teleurgesteld toen ze me vertelden dat ik paardrijden de eerste zes maanden wel zou kunnen vergeten, maar als ik nu terugkijk realiseer ik me hoeveel geluk ik heb gehad.’ Na vijfenhalve maand kreeg ze uiteindelijk groen licht om weer te paard te gaan.

Na haar overwinning van afgelopen week kijkt Jasmine er enorm naar uit om haar negenjarige merrie uit te brengen op het kampioenschap in Hartpury dat in april plaatsvindt. ‘Ik wilde alleen maar foutloos rijden, maar ze liep zo goed dat ik haar toch iets aangespoord heb waardoor we wonnen. Ik was enorm verbaasd toen ik naar de klok keek!’

Bron: Horse and Hound / Hoefslag
Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Vergelijkbare artikelen

Reacties