Voorn heeft alleen nog Tobalio

Voorn heeft alleen nog Tobalio

0 72

Vorige week is één van de twee internationale springpaarden van Albert Voorn vertrokken. Lexington (v. Andiamo) van Gevi International staat weer op zijn oude stek in Lochem. ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat Lexington geen paard is voor het allerhoogste werk en dat is de doelstelling van Gevi International’, vertelt Albert Voorn, die alleen nog maar Tobalio (foto, v. Numero Uno) voor de internationale wedstrijden heeft.

Voorn staat volledig achter het vertrek van Lexington. ‘We hebben twee jaar lang onze kansen gehad. Lexington heeft goede dingen gedaan, maar dat laatste stapje hogerop ging hij niet maken. Ik ben van mening dat een paard op concours jaarlijks zodanig veel prijzengeld moet verdienen dat je daarvan alle kosten die je voor zo’n paard maakt kan betalen. Daarom ga ik liever met één paard als Tobalio op concours dan dat ik op voorhand al weet dat je bij het tweede paard vooral geld moet bijleggen.’

Dit weekend zijn Albert Voorn en Tobalio te zien op het Nederlands kampioenschap in Mierlo. In tegenstelling tot alle andere ruiters heeft Voorn een geheel andere voorbereiding gehad. In het winterseizoen liepen zijn paarden niet één wedstrijd en was Albert Voorn veel weg om trainingen te geven, met name in het buitenland. Echtgenote Irma hield de paarden thuis in conditie.

Het eerste concours was CSI*** Hardelot, twee weken geleden. ‘Als voorbereiding heb ik blauwe sloten in de binnenbak gelegd en daar overheen gesprongen. Tobalio heeft werkelijk niet één sprong gemaakt buiten!’ Desondanks pakte de kijkerige Numero Uno-zoon het voortreffelijk aan. Hij liep foutloze rondes in Hardelot en werd zelfs achtste in de Grote Prijs. ‘We hadden een tijdfout. Hij landt na de sloot altijd op z’n achterbenen en ik reed twee galopsprongen extra naar de volgende hindernis om de controle te herstellen, waardoor we net tweetiende van een seconde buiten de tijd finishten. Dat was jammer, maar hij sprong nog nooit zo goed! Ik ga vol goede moed naar Mierlo!’ (auteur: Wendy Scholten)

Bron: Hoefslag

Reacties