Al zeventig jaar naar CHIO Rotterdam: ‘In 2018 weer een ereplaats’

Al zeventig jaar naar CHIO Rotterdam: ‘In 2018 weer een ereplaats’

0 345

Bijna is het zo ver. Vandaag over een week barsten de wedstrijden weer los in het Kralingse Bos in Rotterdam. Want dan begint het CHIO, dat dit jaar zeventig jaar bestaat. De heer en mevrouw Koppenol hebben alle edities van het CHIO Rotterdam sinds 1948 bijgewoond, een bijzonder gegeven.

De passie voor de paardensport zit in de familie. De vader van  de heer Koppenol was cavalerist, de vader van mevrouw Koppenol reed in de privéstal van machinefabriek Stork. Zelf hebben ze niet paardgereden maar zoon Erik begon op z’n achtste jaar bij de Rotterdamsche Manège en maakt in zijn woonplaats in Drenthe nog altijd vaak een ritje.

Banketbakkerszaak

De familie Koppenol had een banketbakkerszaak op de Korte Kade in Kralingen (de wijk waarin ook het Kralingse Bos ligt, red.) die befaamd was om de heerlijke moorkoppen. Elk jaar kochten ze kaartjes voor het CHIO Rotterdam en als het maar even kon gingen ze elke dag. De springrubrieken waren favoriet.

Nations Cup op zondag

Inmiddels is de heer Koppenol 93 jaar oud en mevrouw 86 jaar en wonen zij al een tijdje niet meer in Rotterdam Kralingen. De laatste jaren maakten ze dankbaar gebruik van de ledenactie die de Rabobank voor hun cliënten voor het CHIO Rotterdam organiseert en waren ze verzekerd van een mooie plek bij de Longines FEI Nations Cup. Ook dit jaar zorgt de organisatie voor een ereplek voor deze trouwe bezoekers!

Programma CHIO Rotterdam

Bron: CHIO Rotterdam

Foto: Remco Veurink

Reacties