Afscheid van een Europees kampioene

Afscheid van een Europees kampioene

0 43

Voorafgaand aan de Equita Masters van Lyon, nam Europees kampioene Castle Forbes Myrtille Paulois afscheid van de sport. De dochter van Dollar du Murier, met wie Roger-Yves Bost in 2013 individueel Europees goud wist te winnen, liep vorig jaar nog een blessure op, waardoor de finale van de Nations Cup aan hun neus voorbij ging. Na enkele weken kwam de combinatie weer terug in de ring, maar dit leverde wisselende resultaten op.

Vlak voor aanvang van de wereldbekerfinale werd de merrie opnieuw teruggetrokken uit de strijd. Myrtille Paulois bleek na onderzoek weer niet fit. Tijdens de Nations Cup in Gijon (augustus 2014) overstrekte de veertienjarige bruine zich op de sloot, waarna een nieuwe blessure volgde en deelname aan de wereldruiterspelen uitbleef. In deze moeilijke periode besloot Bosty dat de merrie met pensioen mag. De combinatie schreef naast de EK titel ook nog eens de wereldbekerwedstrijd in Helsinki (2012), de vijfsterren Equita Masters in Lyon (2012), de vijfsterren Grote Prijs van Basel en de Nations Cup van Rotterdam op naam.

Het is voor ‘Bosty’ geen definitief afscheid. De merrie blijft gewoon op stal staan en zal voor de fokkerij worden ingezet.

Foto: Kit Houghton

 

Reacties