A-Dur I is niet meer

A-Dur I is niet meer

0 20
springen algemeen hindernis

De Argentinus-zoon A-Dur I, elitehengst in Denemarken, overleed in zijn box bij Stall Ragnarp van Lena Börjesson in het Zweedse Skällinge. A-Dur bracht meer dan 500 nakomelingen die bij het DWB geregistreerd zijn. De merrie Andante (geboren 1992) van Tina Lund is van hen het meest bekend. In Zweden staan nog eens honderd kinderen geregistreerd bij het SWB; de hengst stond daar ter dekking vanaf 2003. Nog zeventien SWB-merries verwachten een veulen van hem dit jaar.

A-Dur werd geboren als tweede nakomeling van de merrie Revue Girl (Holst. Romadour I x Urioso). Haar eerste veulen van Pik Bube I was de moeder van de goedgekeurde hengst Dream of Glory en Nintendo. A-Dur heeft in Duitsland vier volle broers en zussen, waarvan A-Dur II ook goedgekeurd werd. Volle broer A-Dur R werd geboren in 2000. Hij maakte ook internationaal furore onder Tina Lund.

In 1988 werd A-Dur goedgekeurd in Oldenburg. Hij deed zijn 100-dagen test en startte zijn springcarrière onder Soren Knudsen. Daarna reed Geir Gulliksen hem internationaal onder de naam Just A-Dur, onder andere op de grote concoursen van Hickstead, Hamburg en Falsterbo. Jannike West nam het stokje in 2001 over. Zij werd Deens reservekampioen junioren met hem.

Tidningensport/Hoefslag

Reacties