Achttienjarige ruiter Almobty wint finale Medium Tour

Achttienjarige ruiter Almobty wint finale Medium Tour

0 111
Khaled Abdulrahman Almobty in de Final Big Tour

Het was een kwestie van afwachten tot Khaled Abdulrahman Almobty zijn slag sloeg op Jumping de Achterhoek. Vorige week werd de 18-jarige al tweede in de 1.45m Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar. Vrijdag werd hij derde in de 1.45m Big Tour en zaterdagavond was het dan echt raak in de 1.40m Medium Tour finale. Geen Wilhelmus, maar het Arabisch volkslied.

Tussendoor

Na een spectaculaire show met rondgalopperende shetlanders kon de rankingproef van start gaan. Tien van de zestig ruiters bleven foutloos en kregen een uitdagende barrage voorgeschoteld door Jos Brinkman. Uitdagend omdat er verschillende tussendoor routes waren. Als de ruiters deze namen werd het risico op een fout wel vergroot, dus sterk stuurmanskunst was nodig.

S13 - Final Big Tour 1m40 With Jump-Off_FTR7621
De ereronde voor Khaled Abdulrahman Almobty

Almobty koos een paar keer een langere route, maar bleef met de van Laura Kraut gekochte Dona Evita wel foutloos en voerde de druk op zijn concurrentie op. Uiteindelijk bleven slechts drie ruiters foutloos. Kim Hoogenraat als laatste starter klopte de tijd op de pas zevenjarige Rubio Monocoat Electric, maar zag op de voorlaatste hindernis een balk vallen en werd vierde.

Frank Schuttert

Nederlands kampioen Frank Schuttert trok alles uit de kast om de door zijn vader gesponsorde rubriek in eigen huis binnen te halen, maar kwam 0,12 seconde te kort met Arc de Triomphe. Knap derde werd Bas van der Aa uit Albergen op Goldfeyer.

‘Ik ging hier speciaal voor beide weekenden naar toe om me voor te bereiden op de Arabische League met wedstrijden op viersterrenconcours. In Saudi-Arabië is de keus niet zo groot wat betreft dit soort concoursen. Sowieso ben ik nu elke zomer in Nederland en heb ik de laatste vier maanden bij Jurgen Stenfert getraind. De basis kreeg ik van Khaled Al Eid, die in 2000 individueel brons won op de Olympische Spelen in Sydney. De Olympische Spelen, dat is ook mijn doel. En wereldkampioen worden.’., glimlacht Khaled Abdulrahman Almobty bescheiden.

Bron: Persbericht Jumping de Achterhoek

Foto: Fototrailer

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Vergelijkbare artikelen

Reacties