Eerste veulen van Comme le Père geboren op 1 januari

Eerste veulen van Comme le Père geboren op 1 januari

0 1656

Een bijzondere geboortedatum voor een bijzonder veulen. Op stal bij Roswitha Bergrath in Duitsland werd de eerste zoon van toekomstbelofte Comme le Père geboren, op de eerste dag van het nieuwe jaar.

Comme le Père werd vorig jaar goedgekeurd bij alle grote Duitse stamboeken, waaronder het Hannoveraner en Westfaler Verband. Hij stamt van Comme il Faut (Cornet Obolensky uit Ratina Z, de Olympisch medaillewinnares van Piet Raijmakers en Ludger Beerbaum), die met Marcus Ehning al vijfsterren wedstrijden won. De moeder van Comme le Père voert het bloed van de belangrijke springhengsten Contender, Pilot en Polydor.

Hoge verwachtingen

Comme le Père liet zich in zijn 14-dagen test in september fantastisch zien, maar de cijfers vielen tegen, met 8,18 voor het springen. Wel waren er negens en negenenhalven voor karakter, temperament, werkwilligheid en galop. Stal Beerbaum, waar de hengst gestald staat, noemt hem een ‘zeer bijzonder paard met een fantastische basiskwaliteit.’ De hengst wordt dit jaar voor het eerst op wedstrijden uitgebracht.

Gotha FRH

Vol spanning wordt uitgekeken naar de eerst veulens van de jonge hengst. De allereerste nazaat, die heel toepasselijk Comme le Premier gedoopt is, diende zich dus op 1 januari aan. Van Gotha FRH, de topmerrie die eerst onder Ludger Beerbaum en later onder Henrik von Eckerman uiterst succesvol was, wordt dit jaar een veulen verwacht via embryo-transplantatie.

Facebook Hengststation Beerbaum/Hoefslag

Foto: Facebook Roswitha Bergrath

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties