FEI-ranking: Smolders en van der Vleuten doen haasje-over

FEI-ranking: Smolders en van der Vleuten doen haasje-over

0 209
Smolders
Harrie Smolders en Don VHP, hier op het CHIO Aachen 2017 (foto: DigiShots) © DigiShots

Een nieuwe maand, een nieuwe FEI-ranking! Springruiter Harrie Smolders doet zijn titel eer aan, en doet haasje-over met Maikel van der Vleuten. De heren wisselen van plaats: Smolders is nu vijfde, van der Vleuten bezet de zesde plaats.

Drie punten verschil

Van veel voorsprong is echter geen sprake: Smolders heeft nu in totaal 2708 punten, slechts drie meer dan van der Vleuten.

Farrington blijft eerste

De Amerikaan Kent Farrington blijft eerste in de ranking, met 3228 punten. Hij heeft wel een ruime voorsprong op zijn landgenoot McLain Ward, die met 2933 punten op de tweede plaats staat. De top drie wordt vervolledigd door de Fransman Kevin Staut.

De Zweed Peder Fredricson stijgt deze maand drie plaatsen op de ranking: van de zevende naar de vierde plaats. Hij wisselt zo van plaats met de Italiaan Lorenzo De Luca, die van de vierde naar de zevende plaats zakt.  De Zwitser Steve Guerdat, vorige maand nog elfde, komt de top tien binnen op de achtste plaats. De top tien wordt vervolledigd door de Canadees Eric Lamaze en de Belg Grégory Wathelet.

Bekijk hier de volledige ranking. 

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties