KWPN-hengstenkeuring: Dertien hengsten door op vijfde dag

KWPN-hengstenkeuring: Dertien hengsten door op vijfde dag

Annelies Vorsselmans
Annelies Vorsselmans - El Salvador Outdoor Gelderland 2016 © DigiShots

Op de vijfde dag van de eerste bezichtiging zijn er dertien springhengsten geselecteerd voor de volgende ronde. Daarmee komt het totaal, met nog één reguliere dag te gaan, op 76.

Het was de dag van nafok van jonge verervers als Emir R, Etoulon VDL, El Clarimo en El Salvador. Uit een aanbod van negen zonen van Etoulon VDL mogen er drie naar de tweede bezichtiging begin februari in Den Bosch. ‘Over het algemeen hebben we van Etoulon VDL langgelijnde zonen met bloeduitdrukking in de baan gehad. Hengsten met een ruime galop, die bij het springen een wat wisselend beeld lieten zien’, vertelt juryvoorzitter Cor Loeffen.

Gespannen

‘Het was vandaag sowieso opvallend dat relatief veel paarden gespannen waren en soms een onvoorbereide indruk maakten. Daardoor kwamen de kwaliteiten van de paarden niet altijd uit de verf’, blikt Loeffen terug op deze eerste bezichtigingsdag. Ook El Salvador (foto, met Annelies Vorsselmans) kreeg twee fijn springende zonen door, die beide een goede techniek lieten zien.

Groot ondereind

‘Qua springen was het ondereind wat groot vandaag, iets wat ook kwam doordat bepaalde hengsten erg rennerig en weinig op het werk geconcentreerd waren. Dat maakt onze taak als jury lastiger. Toch hebben we weer enkele heel goed springende hengsten gezien, ook afstammend van jonge hengsten. Dat biedt weer perspectief voor het vervolg van de hengstenselectie’, aldus Loeffen.

Nog één ‘springdag’

Aanstaande maandag is de laatste reguliere eerste bezichtiging voor springhengsten. Daarnaast wordt er nog een stel verwacht op de nakeuring op 11 december.

Uitslag vijfde dag eerste bezichtiging KWPN-springhengsten.

Bron: Jenneke Smit voor KWPN

Foto: DigiShots

Reacties