Smolders: ‘Een hoger niveau dan de GCT is niet mogelijk’

Smolders: ‘Een hoger niveau dan de GCT is niet mogelijk’

0 481
Harrie Smolders en Don VHP Z
Harrie Smolders en Don VHP Z

Acht springruiters uit de top tien nemen dit weekend deel aan de laatste manche van de Longines Global Champions Tour in Doha. Harrie Smolders heeft zich in de voorlaatste manche al verzekerd van de eindzege.

Smolders neemt het in Doha onder meer op tegen de Brit Scott Brash, de Canadees Eric Lamaze, de Italiaan Lorenzo de Luca, de Belg Gregory Wathelet, de Fransman Kevin Staut, de Zweed Peder Fredricson en landgenoot Maikel van der Vleuten. Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

‘Moeilijkste competitie ter wereld’

Scott Brash zegt: ‘Het niveau van de competitie is zo hoog, dat zowel jij als je paard in topvorm moeten zijn om een GP-klasse te kunnen winnen.’ Dat beaamt ook Lorenzo de Luca, die in Doha zijn tweede plaats in de ranking moet verdedigen, en daarvoor alles uit de kast zal moeten halen: ‘De GCT is een van de beste maar moeilijkste competities ter wereld.’

LGCT-kampioen Harrie Smolders zegt: ‘In de GCT is het niveau heel, heel hoog, omdat we de beste paarden en ruiters ter wereld hebben. Een hoger niveau is niet mogelijk.’

Strijd om de ereplaatsen

Smolders is al zeker van de eindoverwinning, maar er zal nog een felle strijd geleverd moeten worden voor de ereplaatsen. De Luca staat met 260 punten op de tweede plaats, maar de Duitser Christian Ahlman zit hem op de hielen met 257 punten. Ook de Italiaan Alberto Zorzi maakt nog kans op een ereplaats, met zijn voorlopig 255 punten. Verder zijn ook Maikel van der Vleuten en Scott Brash nog te duchten kandidaten, met respectievelijk 247 en 245 punten.

Bron: LGCT

Foto: DigiShots

 

Reacties