Wereldbekerpunten voor Vleut, winst voor Deusser in Oslo

Wereldbekerpunten voor Vleut, winst voor Deusser in Oslo

0 187
van der Vleuten
Maikel van der Vleuten - VDL Groep Idi Utopia CSI Eindhoven 2016 © DigiShots

Voor de allereerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in Oslo, was het meteen raak voor Daniel Deusser met Cornet, de schimmel die hij sinds juli definitief onder het zadel heeft.

Werkgever Stephex Stables kocht de dertienjarige ruin vorig jaar september aan; Deusser reed hem toen een tijdje met succes, voordat vorige amazone Lauren Hough de teugels weer overnam. Nu is de Duitser zijn vaste ruiter.

Top weekend voor Deusser

Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage, waarvan er vijf nogmaals het hout boven lieten. Daniel Deusser werkte een top weekend af met de eerste wereldbekerwinst voor de snelle zoon van Cornet Obolensky. Het duo snelde naar de overwinning in 36,83 seconden en bleef zo Kevin Staut met For Joy van ’t Zorgvliet HDC (BWP, v. For Pleasure) voor.  De derde plek was voor ‘moeder’ Edwina Tops-Alexander met California (KWPN, v. L’Esprit).

VDL Groep Idi Utopia

Net buiten de prijzen eindigde Maikel van der Vleuten met de negenjarige VDL Groep Idi Utopia (BWP, v. Quasimodo Z) op de veertiende plaats met één springfout. Ook Eric Van der Vleuten beperkte de schade tot vier punten met Wunschkind (v. Casall).

Beste paarden stranden

De hoogstgeplaatste springpaarden op de WBFSH-ranking, Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) met Lorenzo de Luca en Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) met Gregory Wathelet ostaakten de strijd in de basisomloop.

De volgende manche van het wereldbeker seizoen staat volgende week gepland in Helsinki.

Uitslag Wereldbekerwedstrijd Oslo.

Foto: DigiShots

Reacties