Harrie Smolders wint in Birmingham

Harrie Smolders wint in Birmingham

0 290
Don VHP Z, EK
Harrie Smolders en Don VHP Z, hier op het EK in Gotenburg (foto: DigiShots)

Tijdens het driesterren concours Horse of the Year Show in Birmingham won Harrie Smolders de 1.60m Longines Accumulator Class. Afgelopen vrijdagavond haalde Smolders met Cas 2 (v. Indoctro) nog een zevende plaats in de 1.55m rubriek. Nu wist hij het verschil te maken en reed de combinatie naar de winst.

Gedeelde zege

Smolders, op de foto met Don VHP Z, verscheen met Cas 2 als eerste in de ring en wist een scherpe tijd van 49.12 seconden neer te zetten. Een tijd waar de concurrentie flinke moeite mee had. Een combinatie wist het halverwege de strijd extra spannend te maken. De Brit Mendel Watson wist met de hengst Whisper in de Wind exact dezelfde tijd te rijden als Smolders. Dit resulteerde in een mooie gedeelde zege. De derde plaats in de rubriek was voor de Britse Louise Saywell met de ruin Feigtling.

Nederlands fokproduct

De tienjarige Cas 2 werd gefokt door Th. Taks uit Blitterswijck. De bruine ruin is een nazaat van de Grand Prix merrie Wish, die gereden wordt door Jessica Springsteen. Cas 2 werd tot juni dit jaar nog gereden door de Amerikaanse amazone Audery Coulter.

Bron: knhs / Hoefslag

Foto: Digishots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties