Aniek Poels zesde in GP Barcelona: ‘Barry is een enorme vechter!’

Aniek Poels zesde in GP Barcelona: ‘Barry is een enorme vechter!’

0 199
Aniek Poels - Barry White 3 CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Aniek Poels eindigde gisteren met Barry White als zesde in de Longines Grote Prijs van Barcelona. Na haar pech met Nations Cup-paard Athene, was deze prestatie een mooie opsteker voor de amazone.

Poels was de Nederlandse deelnemer die zich wist te plaatsen voor de tweede ronde. Capital Colnardo van Harrie Smolders en Zypern II van Jur Vrieling kregen twee balken aan de benen; Marc Houtzager trok zich na fouten van Sterrehof’s Calimero terug.

Pittige opgave

Barry White, de apart getekende zoon van Twisther (v. Farmer), voelde alle dagen heel goed aan, vertelt zijn amazone. ‘Het was een moeilijke proef. Maar Barry pakte goed aan, hij is een ongelofelijke vechter. Hij heeft hier alle dagen nul gelopen en ook nu viel hij de hindernissen weer meteen aan. Soms is hij wel eens iets te wild, maar dat heb je wel nodig als het alle dagen zo dik staat.’

Athene weer klaar om te vlammen

Aniek Poels zat ook in het team dat zaterdag de FEI Nations Cup won, maar kwam zelf niet aan start in de finale. Haar paard Athene liep woensdag bij aankomst in Barcelona wat schaafwonden op en kon niet deelnemen. ‘Dat was heel zuur. Je hebt hier naartoe gewerkt en je weet dat je paard goed in vorm is. Het was een gruwelijke tegenvaller. Gelukkig is alles oké met Athene en het volgende concours vlamt ze weer hoop ik.’

Winst naar België

Slechts twee combinaties bleven dubbel nul in de slotrubriek in Spanje. De winst ging uiteindelijk naar de zwager van Aniek, Pieter Devos met Claire Z. De Belg bleef in de tweede omloop ruim een seconde voor op Kevin Staut met Silver Deux de Virton HDC. Eric Lamaze uit Canada liet met Chacco Kid weliswaar alle balken liggen, maar kreeg in beide rondes te maken met tijdfouten en werd derde.

Uitslag CSIO5* Grand Prix Barcelona.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots (archiefbeeld)

Reacties