Rolex Grand Prix Calgary: Topprestatie Vleut met fitte VDL Groep Verdi TN...

Rolex Grand Prix Calgary: Topprestatie Vleut met fitte VDL Groep Verdi TN *video*

0 443

Maikel van der Vleuten liet met de inmiddels vijftienjarige hengst VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) zien nog altijd bij de besten van de wereld te horen. De combinatie werd zesde in de loodzware Rolex Grand Prix in Calgary, Spuce Meadows.

De hindernissen op de enorme graspiste hadden een hoogte van een uitzonderlijke 1.70m; slechts een handvol combinaties mocht terugkeren voor de tweede omloop. Vele favorieten, zoals de winnaar van Genève, Pedro Veniss met Quabri de L’Isle (v. Kannan), Kent Farrington met Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof), Christian Ahlmann met Taloubet Z (v. Galoubet A) en Ian Millar met Dixson (v. Vigo d’Arsouilles) redden het niet in Calgary.

LB Convall

Philipp Weishaupt met LB Convall tijdens zijn winnende rit op Spruce Meadows.

Wie ging er dan wel met de prijs van 1 miljoen Canadese dollar vandoor? Dat was Philip Weishaupt met krachtpatser LB Convall (v. Colman), die al eerder had laten zien zich in Calgary goed thuis te voelen en met wie hij vorig jaar de Grand Prix van Aken won. Als enige liet hij al het hout boven, in beide omlopen.

Luciana Diniz: net niet

Runner-up was Luciana Diniz met Fit For Fun (v. For Pleasure). Zij voerde het trio vierfouters in de tweede omloop aan, met een tijd die bijna twee seconden sneller was dan die van de nummer drie, McLain Ward met HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve). Verrassend vierde werd Emilio Bicocchi met Sassicaia Ares (v. Ephebe For Ever), in een tijd die maar een fractie langzamer was dan die van Ward.

Publieksfavoriet Eric Lamaze – want Canadees en Olympisch goudwinnaar met de onevenaarbare Hickstead – stuurde Fine Lady 5 (v. Forsyth) naar het vijfde geld.

Goede wedstrijd voor Vleut

‘Vleut’ had in Canada, waar hij voor het eerst deelnam op Spruce Meadows, een geweldige wedstrijd. Met Verdi kwalificeerde hij zich donderdag al met een derde plek voor de Grote Prijs en ook VDL Groep Quattro stuurde hij naar goede resultaten.

Klik hier voor de resultaten.

Foto: Remco Veurink (archiefbeeld)

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

Reacties