Willem Greve wint GP Vragender met zelfgefokte Elien

Willem Greve wint GP Vragender met zelfgefokte Elien

0 380
Willem Greve - Elien CSI Eindhoven 2016 © DigiShots

Willem Greve was gisteren nog actief als co-commentator bij de Grote Prijs van Twente, de dag ervoor sprong hij zelf op PSC Summer Jumping in Vragender. En met succes. Hij won de Grote Prijs met Elien en werd vierde met de KWPN-hengst Carrera.

Ondanks dat het driedaags PSC Summer Jumping tegelijk met CSI Twente in Geesteren plaatsvond en daardoor minder deelnemers trok, telde de Grote Prijs toch nog 42 starts en was het aan parcoursbouwer Sjack Meuleman de taak om daar een selectie in te krijgen.

Ook Blekkink twee keer in de prijzen

Zestien sprongen foutloos, waarvan er veertien terugkwamen in de barrage. Willem Greve zette al snel een strakke tijd neer met Elien, en daar kwam niemand meer aan. Thuisamazone Ester Blekkink deed tot tweemaal aan toe een dappere poging met It’s Easy (v. Nonstop) en de zelfgefokte Eindelijk (v. Applaus), maar kwam iets te kort en werd derde en zesde. Thomas Arendsen Raedt, die net buiten de boot viel voor het EK junioren, reed Why Not (v. Karandasj) naar het tweede geld.

Uceline

Willem Greve won de eerste prijs van 500 euro met de achtjarige Elien. Hij fokte de vlugge merrie, die afstamt van zijn tophengst Carambole, zelf. Dat heeft ze te danken aan haar nichtje Uceline (v. Celano) waarmee de ruiter in 2007 de VION Cup voor zesjarige springpaarden won en een jaar later zilver op het WK voor zevenjarigen. Uceline was Greve’s oogappel, maar hij verkocht haar toch aan de Griekse miljardairsdochter Athina Onassis. Zakelijk gezien was het onverantwoord om het bod te weigeren, maar het ging wel met pijn in Greve’s hart.

Langzaam laten groeien

‘Toen Uceline verkocht was, ging ik meteen op zoek naar haar moeder en die kocht ik met een veulen aan de voet. Uit dat veulen fokte ik samen met mijn vader Elien. Ook een kwaliteitsvolle merrie. Uceline was nog kleiner, maar wel makkelijker. Het is de kunst om Elien heel langzaam in het hogere werk te laten groeien, maar ik denk dat het er wel in zit.’

Uitslag 1.40m GP PSC Summer Jumping:
Willem Greve, Elien (Carambole), 0/0-39.68
Thomas Arendsen Raedt, Why Not (Karandasj), 0/0-40.19
Ester Blekkink, It’s Easy (Nonstop), 0/0-40.58
Willem Greve, Carrera (Larino), 0/0-40.60
Piet Raijmakers jr., Van Schijndel’s Belle (Berlin), 0/0-41.15
Ester Blekkink, Eindelijk (Applaus), 0/0-41.57
Jurgen Stenfert, Caseli (Casall), 0/0-41.95
Jurre van Bommel, Ebell-Avant (VDL Campbell), 0/0-42.04
Steven Veldhuis, Fionapina Colada (Berlin), 0/0-44.29
Steven Veldhuis, Farah Dibah (Berlin), 0/0-44.33
Anneke Niels-van Wijngaarden, Freya (Spartacus), 0/0-46.45

Bron: Persbericht Wendy Scholten

Foto: DigiShots (archieffoto)

Reacties