‘Dressuurruiter’ Doron Kuipers doet gewoon waar hij goed in is: winnen

‘Dressuurruiter’ Doron Kuipers doet gewoon waar hij goed in is: winnen

0 760
Doron Kuipers - Diablo F CSI Eindhoven 2017 © DigiShots

De allereerste viersterren rubriek op het CSI Twente werd een prooi voor Doron Kuipers. Who else, zou je bijna zeggen. De ruiter deed vorig weekend van zich spreken op Outdoor Gelderland toen hij de Kür op muziek voor springruiters won, nu reed hij gewoon weer zijn nette rondes in de springarena. En won.

Met de negenjarige Canturano-zoon Diablo F van zijn werkgever Stal Thijssen bleef hij meer dan vijftig concurrenten de baas in het CSI4* 1.40m tweefasen parcours. Bijna de helft bleef foutloos in de eerste fase en mocht voor de snelste tijd gaan in het tweede deel.

Diablo F als een duivel

Kuipers reed met Diablo F duidelijk het eerst door de finish in 21,25 seconden. Patrick Lemmen werd tweede met Chello van het Voorbos (v. Chellano Z) in 22,95 seconden.

De Britse Laura Renwick eindigde op plek drie met MHS Washington (v. Obos Quality), vóór Sander Geerink met Lord Quidam (v. Lordanos). Ook in de prijzen voor ons land: Julian Kraaij met Djin Djin, Gert Jan Bruggink met Chanyon en GP van Gelderland-winnaar Bart Bles, die voor deze rubriek de Hannoveraner merrie Pandora (v. Perigueux) had gezadeld.

Vigo d’Arsouilles

Opvallende naam in deze rubriek oud-wereldkampioen Philip LeJeune, die de elfjarige BWP-hengst van Joris de Brabander Giorgio de Muze bereed, een nakomeling van zijn kampioenshengst Vigo d’Arsouilles. De combinatie bleef probleemloos foutloos, maar was niet snel genoeg om in de prijzen te rijden.

Uitslag CSI4* tweefasen over 1.40m.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties