First Class van Eeckelghem bezwijkt aan koliek

First Class van Eeckelghem bezwijkt aan koliek

0 236

Daniel Deusser moet het zonder zijn toppaard First Class van Eeckelghem stellen. De twaalfjarige vosruin, nummer achttien op de FEI-ranking, overleed aan de gevolgen van koliek.

Prijspaard

Samen met de Duitse ruiter steeg First Class van Eeckelghem (BWP, v. Balou du Rouet) tot grote hoogten. Belangrijkste wapenfeit van het duo was ongetwijfeld de bronzen teammedaille in Rio vorig jaar en de negende individueel. Ze werden onder andere Duits kampioen in 2014 en eindigden vooraan in de vijfsterren Grote Prijzen van Doha, Villach, Chantilly, Hamburg en Mechelen (2016) en Stuttgart, Madrid en Valkenswaard (2014). Ook zat First Class in het Duitse team dat de Furusiyya Nations Cup Finale won vorig jaar. In de Rolex IJRC top tien-finale werden ze derde in 2016.

‘Niet de gemakkelijkste’

‘Vanaf het eerste moment dat ik in je zadel zat, wist ik dat we samen tot grootse prestaties zouden stijgen. In het begin was het niet zo vanzelfsprekend met jou en je was niet de gemakkelijkste, maar je had een groot hart en je vechtlust heb ik altijd bewonderd. Vanaf de eerste Grote Prijs naar de Duitse titel en de Olympische medaille om mijn nek: jij bent degene aan wie ik dat alles te danken had. Je was een once-in-a-lifetime-paard en ik zal me je altijd blijven herinneren’, schrijft Deusser.

‘Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven wat er door me heen gaat nu ik afscheid van je moet nemen.’

Facebook Daniel Deusser

Foto: LGCT/Stefano Grasso

Reacties