20-jarige Lillie Keenan is Gaudiano te snel af

20-jarige Lillie Keenan is Gaudiano te snel af

De overwinning in het tweefasenparcours op het CHIO Rotterdam ging naar Amerika. De nog maar 20-jarige amazone Lillie Keenan troefde met de KWPN-merrie Be Gentle de altijd snelle Emanuele Gaudiano af.

Het verschil bedroeg 0.21 seconde. Ook de Italiaan bereed een KWPN’er, de achtjarige Clinton-zoon Einstein. Maikel van der Vleuten deed net als donderdagavond vooraan mee met de veelbelovende Mr.Blue-dochter Dana Blue. En daarmee werd het complete podium bezet door in Nederland geboren paarden.

Jelmer Hoekstra

Jelmer Hoekstra was degene die winnares Be Gentle tot het hoogste niveau bracht. Succes in Grote Prijzen (zesde in Lons le Saunier, 4e in Lamprechtshausen, 8e op Outdoor Gelderland) zorgden ervoor dat het paard opviel bij de grote namen. En zo kwam hij in handen van Cian O’Connor in de zomer van 2015.

Lillie Keenan is een van de (vermogende) leerlingen van O’Connor; zij kocht Be Gentle van hem. De meester zelf zit nog regelmatig in het zadel van de elfjarige merrie. Beide springen regelmatig in de prijzen met de talentvolle fokproduct van P. Knijnenburg uit Deurne. De vader van Be Gentle is de AES-hengst Ticallux Verte (v. Lux Z).

Samen met Cian O’Connor

Cian O’Connor en Lillie Keenan wisselen elkaar ook af in het zadel van het toppaard van Keenan, Super Socks. Met hem won O’Connor bijvoorbeeld de 1.60m Grote Prijs van Birmingham ‘Leading Show Jumper of the Year’ eind vorig jaar.

De naam Lillie Keenan doet wellicht ook een belletje rinkelen als de nieuwe amazone van Rio-paard Fibonacci van Meredith Michaels-Beerbaum.

Uitslag 1.45m tweefasen CHIO Rotterdam.

Foto: DigiShots

Reacties