Eerste Stamboekkeuring Kessel: dertien stermerries

Eerste Stamboekkeuring Kessel: dertien stermerries

0 147
Michel Hendrix - Entertainer KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

Op de opfoklocatie van Stal Hendrix in Kessel vond vandaag de eerste stamboekkeuring van regio Limburg plaats. Van de zeventien aangeboden stermerries, ontvingen er dertien het sterpredicaat waaronder twee dankzij 85 punten voor het springen.

Stal Hendrix was hoofdleverancier op de stamboekkeuring in Kessel. Van de tien aangeboden driejarige merries verdienden er negen het sterpredicaat, waaronder de best beoordeelde paarden van de dag. Twee merries kregen van juryleden Arnold Kootstra en Peter Strijbosch 85 punten voor het springen, naast 75 voor het exterieur.

Atletisch vermogen

Een heel opvallend springpaard lijkt de Don Diablo HX-dochter Jauanda T. Zij kreeg 90 punten voor haar -atletische- vermogen. ‘Deze merrie heeft veel jeugduitstraling en een goede galop. Bij het springen begon ze iets gespannen maar ze bouwde duidelijk op. Ze heeft zeer goede reflexen, springt goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter bijzonder goed af. Daarbij toonde ze veel atletisch vermogen’, lichtte Kootstra toe. Ook een uitstekende indruk maakte Joyce (v. Entertainer) van Stal Hendrix. Met 90 punten voor de techniek kwam ook zij uit op 85 punten voor het springen. ‘Ze is niet de grootste maar heeft wel veel rek in het lijf. Ze heeft een goede bovenlijn en hard fundament. Ze galoppeert lichtvoetig en bij het springen valt haar grote mate van voorzichtigheid op. Joyce is een patent springpaard, met zeer goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en veel atletisch vermogen.’

Don Diablo HX en Entertainer

Met tweemaal 80 punten kwam de Entertainer-dochter Jools van Stal Hendrix eveneens goed voor de dag. Voor de reflexen kreeg ze zelfs 85 punten. ‘Opnieuw een jeugdige dochter van Entertainer, met correct fundament en voldoende ontwikkeling. Ze springt met veel afdruk, goede beentechniek en veel overzicht. Daarbij is ze vlug en lijkt ze heel voorzichtig’, aldus Kootstra. De Don Diablo HX-dochter Jeramy HX verdiende het sterpredicaat met 75/80. Zij staat goed in het rechthoeksmodel, is jeugdig en nog een fractie arm in de bespiering. Ze heeft een gemakkelijke galop, springt goed met de schoft omhoog en valt op met haar gemak en lichaamsgebruik op de sprong.

Sportpredicaat

Bij de oudere merries verdiende de twaalfjarige Alandra B het sterpredicaat. Ze kreeg 75 punten voor het exterieur en had dankzij prestaties op 1.45m-niveau onder Anne van Vulpen al het sportpredicaat op zak, waardoor ze direct ster werd verklaard. In 2015 werd zij kampioen van Utrecht in de klasse ZZ.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties