Smolders leidt Global Champions Tour na wéér goede prestatie in Cannes

Smolders leidt Global Champions Tour na wéér goede prestatie in Cannes

0 297

De winst in de Grote Prijs in de Longines Global Champions Tour van Cannes ging gisteravond naar Spanje. Sergio Alvarez Moya stuurde zijn KWPN-ruin Arrayan (v. Baloubet du Rouet) naar de snelste tijd in de barrage en streek de 99.000 euro op.

De Nederlanders lieten zich flink gelden in de badplaats. Eric van der Vleuten verraste door zijn eerste ‘dikke’ proef, over 1.60m, foutloos af te leggen met Wünschkind 19 en ook de barrage verliep zonder fouten met de gretige Casall-dochter. Een rustige finale ronde deed hem op plek vijf belanden.

Nieuwe leider in klassement

Harrie Smolders zat ook bij de foutloze tien combinaties die zich nogmaals in de ring vertoonden. Emerald N.O.P. had een oogstrelende eerste parcours laten zien, maar gooide het anker uit voor de dubbel in de barrage. Twaalf strafpunten was het gevolg en dat betekende achter aansluiten: plek tien.

Zijn constante prestaties in de GCT en het feit dat klassementsleider Lorenzo de Luca een fout maakte, doen Smolders aan de kop van het klassement belanden. 150 punten zijn er voor hem, met 17 punten voorsprong op De Luca. Maikel van der Vleuten staat met 124 punten op een voorlopige derde plaats.

Gerco Schröder

Net niet in de barrage, met één balk, zat Gerco Schröder met een weer helemaal in vorm verkerende Glock’s Cognac Champblanc. Een snelle tijd deed de combinatie op plek elf belanden.

Uitslag Grote Prijs Cannes

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vergelijkbare artikelen

Reacties