Nederlandse Junioren tweede in Fontainebleau

Nederlandse Junioren tweede in Fontainebleau

0 183
Edwin Hoogenraat, Rob Ehrens, Luc Steeghs @DigiShots

Het Nederlandse Junioren springteam heeft afgelopen weekend een fraaie tweede plaats behaald in de landenwedstrijd van het Franse Fontainebleau. Bondscoach Luc Steeghs is er blij mee, maar de tijd naar het EK, dat van 8 tot en met 13 augustus in Samorin (Tsjechië) verreden wordt is nog lang.

Veel geleerd

Bondscoach Steeghs is na Fontainebleau van mening dat de Junioren het goed hebben gedaan in de landenwedstrijd van Fontainebleau. Bij de Young Riders ging het in de tweede manche een beetje mis, maar de eerste manche was ook goed. In Fontainebleau is het terrein wat moeilijker. Het is heel groot en glooiend, en dan zie je nog wel wat niveau verschil, maar iedereen heeft veel geleerd.

Ontwikkelen

Er gaan de komende week teams naar Opglabeek (België), Lamprechtshausen (Oostenrijk) en dan naar Wierden en Hagen (Duitsland). Naar Lamprechtshausen gaat alleen een junioren team, dat valt gelijk met de wedstrijd in Tubbergen en daar kan ook veel jeugd rijden.
Na de wedstrijd in Hagen vindt Steeghs wel dat hij globaal de teams voor het EK in zijn hoofd moet hebben, maar het is dan nog zeven of acht weken tot het EK. Dat is lang en er kan dan best nog iets gebeuren. Bij de Young Riders is in Nederland het niveau verschil vrij groot. Sanne Thijssen gaat komend weekend mee met de senioren naar de Nations Cup in La Baule. Een week later rijden Lisa Nooren en Jens van Grunsven de landenwedstrijd van Drammen. Sanne en Lisa hebben al ervaring op het hoogste niveau en ook Jens heeft al meer op driesterren niveau gereden en dat is toch ook wat op het EK gevraagd wordt. Steeghs vindt het super dat die ruiters zich op dat niveau verder kunnen ontwikkelen.

Children

Voor de groep Children is het programma vergelijkbaar. Volgens Steeghs gaat naar de wedstrijd in Opglabeek normaal gesproken ook een team en er rijden er nog een paar in Lamprechtshausen. Naar Wierden wil hij zeker met een team en daarna moeten er even verder gekeken worden. De groep is dit jaar wat kleiner dus ze moeten even zien hoe het zich ontwikkeld.

Belangrijke wedstrijden voor Children, Junioren en Young Riders op weg naar het EK
*11-14 mei, Opglabeek (Bel)
*18-21 mei, Lamprechtshausen (Oos)
*7-11 juni, Wierden
*13-18 juni, Hagen (Dui)

8 t/m 13 augustus EK springen Children, Junioren en Young Riders Samorin (Tsjechië)

Kijk hier voor alle uitslagen van Fontainebleau

Bron: KNHS

Foto: DigiShots
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties