Michel Hendrix: ‘Baileys ligt goed op schema’

Michel Hendrix: ‘Baileys ligt goed op schema’

0 257
Michel Hendrix - Baileys Audi Zenna Prijs Outdoor Gelderland 2016 © DigiShots

Springruiter Michel Hendrix (30) en de elfjarige ruin Baileys hebben na een kortstondige pauze de draad weer opgepakt.

In Roosendaal moest Baileys verstek laten gaan vanwege een verkoudheid maar ging onlangs weer van start in De Peelbergen CSI2* en Nationaal Concours midden Limburg.

Op schema

Hendrix, die momenteel in het Italiaanse Arezzo verblijft, vertelt: ‘Vorige week sprong Baileys foutloos hier in de 1.40 Silver Tour CSI3* rubriek in een tijd van 28.91 sec. Deze week is het de bedoeling met hem ook hier de Gold Tour grote prijs te lopen. In principe liggen we nu goed op schema om het NK in Mierlo mee te kunnen rijden’.

Progressie

Vorig jaar is Hendrix met Baileys tijdelijk in het Olympisch kader bij de senioren opgenomen geweest. Na twee Grand Prix overwinningen en een top tien notering in Calgary dwongen ze toen een plek in het Olympische kader af. De Limburgse combinatie heeft een mooie progressie gemaakt.

Don Diablo HX

‘Met Don Diablo HX heb ik hier in Arezzo voor het eerst een driesterren grote prijs 1.50-1.55 rubriek gereden en we hadden één fout. Omdat er maar één combinatie foutloos eindigde, was ik dus heel blij met dit resultaat!’ aldus Hendrix.

Eder van den Blauwaert

Begin deze maand boekte Hendrix ook succes met Eder van den Blauwaert  in  de 1.50m Grote Prijs op Equestrian Centre de Peelbergen. Hij was niet alleen het snelst over de finish, maar liet ook alle balken in de lepels liggen en won.

Toekomst

‘De planning met Baileys is het starten op het concours Sentower Park medio april en dan is het uiteraard de bedoeling om in Mierlo te rijden. Ik kijk nog niet veel verder vooruit, na Mierlo zullen we zien hoe we ervoor staan en wat de toekomstplannen worden’, besluit Hendrix.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Foto: Digishots

Hoefslag abonnementen

Reacties