Olympia: Jessica Mendoza aan kop in U23-kampioenschap

Olympia: Jessica Mendoza aan kop in U23-kampioenschap

0 60
Spirit T

In het U23-kampioenschap op de London International Horse Show was het gisteravond international Jessica Mendoza die met de eer streek. Haar partner was de dertienjarige Wan Architect, die we in ons land kennen onder Eric van der Vleuten en Emile Tacken.

In 2013 won Eric van der Vleuten veel met de nakomeling van de niet-goedgekeurde Springtime (v. Heartbreaker), zoals de 3* GP in Drammen, de 2* GP in Redefin en de CSIO5* Nations Cup in Al Ain. Ook voor Emile Tacken, die de merrie in 2011 en 2012 onder het zadel had, was Wan Architect een prijzenpaard op 2* en 3*-wedstrijden. De combinatie sprong vele nulrondjes voordat hij naar Vleut sr. ging.

In 2014 vertrok de bruine ruin de plas over, om in 2015 terug te keren naar Europa en een combinatie te vormen met Mendoza. Zij nam Wan Architect al snel mee naar viersterren wedstrijden.

Vier keer KWPN

Mendoza, die mee was naar Rio met haar toppaard Spirit T (foto) en met die merrie tot het team behoorde dat de tweede plek binnenhaalde in de Nations Cup-finale in Barcelona dit jaar, troefde de nog maar net 15-jarige Jack Whitaker af. Ook hij reed een KWPN’er: Valentin-R, die hij van papa Michael overgenomen heeft. Met de Heartbreaker-zoon die maar één jaar jonger is dan zijn berijder was hij net niet snel genoeg.

Het derde paard dat dubbel nul bleef, heeft eveneens een KWPN-papier: Zilvester II (Guidam x Celano), met Yazmin Davis. Het kan niet op met de KWPN-gefokte paarden, want ook het vierde paard dat in de prijzen viel, is van Nederlandse makelij: Celine (Calvaro Z x Heartbreaker) met Graham Gillespie.

Equestrianteam GBR / Hoefslag

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Vergelijkbare artikelen

Reacties