Maikel van der Vleuten: ‘Nu naar finale toewerken’

Maikel van der Vleuten: ‘Nu naar finale toewerken’

0 276
Maikel van der Vleuten - VDL Groep Arera C Dura Vermeer Prijs CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

Maikel van der Vleuten heeft in het Spaanse La Coruna twaalf wereldbekerpunten verdiend met de vijfde plaats. Met zijn merrie VDL Groep Arera C moest hij een springfout incasseren in de barrage. Leopold van Asten verdiende met de veertiende plaats drie punten in de race naar de Wereldbekerfinale volgend voorjaar in Omaha.

Wereldbekerklassement

Van der Vleuten plaatste zich met zes concurrenten voor de beslissende omloop van de wereldbekerwedstrijd in La Coruna. Vier daarvan wisten foutloos te blijven. Als snelste vierfouter eindigde Maikel op de vijfde plaats. Daardoor kon hij kostbare twaalf punten optellen bij zijn totaal en heeft nu 21 punten voor het wereldbekerklassement.

Moeilijk parcours

In de tussenstand staat Van der Vleuten op plaats 19. Hij geeft een toelichting: ‘Ik was zowiso heel blij met dit resultaat want het was een moeilijk parcours. De laatste tijd heb je toch wel zeker tien foutlozen met een dergelijk deelnemersveld en gisteren waren het er maar zeven. Arera deed heel goed mee, alleen jammer van die fout in de barrage. Met de verdiende punten ben ik in het ieder geval al een eindje van de grond af.’

Finale

Omdat het voor het wereldbekerseizoen in Nederland nog niet zo lekker loopt (alleen Smolders en Van der Vleuten hebben punten verdiend) is hij blij nu goed op weg te zijn en hoopt dat hij nog een aantal kansen zal krijgen. ‘We hopen met toch zoveel mogelijk Nederlanders naar de finale te kunnen’, aldus Maikel.

Nieuwe planning

‘Voor dit jaar zit het voor mij erop, Harrie start nog op de wedstrijd in Londen en Mechelen. We hebben afgesproken in januari weer een nieuwe planning te maken en dan te concentreren op degenen die al een beetje op weg zijn met de punten. Ik heb dit jaar Oslo, Helsinki, Madrid en nu La Coruna gereden en hoop volgend jaar twee keer vooraan erbij te kunnen zijn zodat we naar de finale toe kunnen werken’, voegt hij nog toe.

Leopold van Asten wist zich in La Coruna niet voor de barrage te plaatsen. Zijn veertiende plaats in de wedstrijd leverde hem met VDL Groep Zidane wel drie punten op voor het klassement, dat aangevoerd wordt door de Fransman Kevin Staut.

De Colombinaanse ruiter Carlos Lopez won de wedstrijd in La Coruna met het Nederlands gefokte paard Admara.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS/Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties