LGCT 2016: Vijfde plek in de eindstand voor Harrie Smolders

LGCT 2016: Vijfde plek in de eindstand voor Harrie Smolders

0 193
Harrie Smolders Don VHP (Global Champions League)
Harrie Smolders Don VHP

Rolf-Göran Bengtsson behaalde dan eindelijk de welverdiende overwinning in de Longines Global Champions Tour vandaag in Doha, Qatar. De voorgaande twee jaren stond hij tweede in de eindrangschikking en hij was ook al eens derde. Bijna drie ton streek hij op voor dit staaltje. Samen met de dagwinst gaat hij met bijna vierenhalve ton naar huis.

Tweede in de eindstand werd Edwina Tops-Alexander. De echtgenote van initiator Jan Tops die op elke LGCT-wedstrijd van de partij is, kon vandaag geen potten breken met Lintea Tequilla en bleef daardoor op achterstand. Ook op het podium: Christian Ahlmann. Vervolgens zien we Simon Delestre, die dus zijn naaste concurrent Harrie Smolders voor bleef, maar wel een plek steeg. Datzelfde geldt voor onze landgenoot. Hij bevond zich op de zesde plek voordat de finale begon, uiteindelijk kon hij tevreden zijn met een vijfde positie. Zijn toppaarden Emerald N.O.P. en Don V.H.P. Z (foto) hielpen hem aan deze topprestatie.

Bertram Allen, Ludger Beerbaum, Kevin Staut, Daniel Bluman en Marcus Ehning maken de top tien compleet. Maikel van der Vleuten eindigt op plek vijftien en strijkt daarmee ook nog een geldbedragje op, net als Sjeik Ali Al Thani, John Whitaker en Scott Brash.

Eindstand Longines Global Champions Tour 2016.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties