Valkenswaard United wint eerste Global Champions League kampioenschap

Valkenswaard United wint eerste Global Champions League kampioenschap

0 167

In het Qatarse Doha vindt momenteel de finale van de Longines Global Champions Tour plaats. Vandaag werd er gestart met de finale van de Global Champions League. Op voorhand was het al duidelijk dat de strijd tussen Valkenswaard United, Antwerp Diamonds en Monaco Aces zou gaan in de ranking.

Na de eerste ronde konden de Monaco Aces al niet meer meestrijden om de titel. Daniel Bluman kreeg met Apardi twaalf strafpunten aangerekend. Leopold van Asten wist wel foutloos te blijven met VDL Groep Miss Untouchable. Met een totaal van twaalf strafpunten konden ze dus niet meer op tegen Valkenswaard United en Antwerp Diamonds. Valkenswaard United kreeg in deze eerste ronde acht strafpunten. Bertram Allen (Romanov) en John Whitaker (Ornellaia) kregen beiden een fout aangerekend. Voor de Antwerp Diamonds waren er vier strafpunten. Jos Verlooy sprong foutloos rond met Caracas, maar Harrie Smolders en Emerald N.O.P. kregen een fout.

In de tweede ronde werd het dus nog een spannende strijd tussen deze twee ploegen. Ook andere ploegen bleven nog vechten voor de winst in deze finale manche. Uiteindelijk wisten maar twee teams de nul op het scorebord te houden over de twee rondes. Door deze foutloze rondes wisten ze de laatste manche wel te domineren, maar in de finale ranking kwam er geen grote verandering meer. De Paris Jets waren de snelsten die foutloos bleven. Rolf-Göran Bengtsson (Clarimo ASK) en Nicola Philippaerts (Zilverstar T) reden zo naar de overwinning in deze finale. In de ranking eindigen ze op de zesde plaats. De Cannes Stars werden tweede. Roger-Yves Bost (Qoud’Coeur de la Loge) en Marco Kutscher (Clenur) bleven eveneens foutloos. Voor hun was er in de eindranking een vijfde plaats.

Valkenswaard United wist wel de overwinning in de eindranking te behalen. Met een totaal van 328.5 punten. Vandaag hadden Bertram Allen en John Whitaker een totaal van 20 strafpunten nadat Allen in de tweede ronde nog 12 strafpunten kreeg aangerekend. Whitaker bleef wel foutloos. Antwerp Diamonds worden in de eindranking tweede nadat ze een derde plaats behaalden in deze finale. Jos Verlooy en Harrie Smolders kregen beiden een fout in de tweede ronde van de finale. Zij hebben na al deze manches een totaal van 326 punten. Op de derde plaats zien we Monaco Aces. Zij kwamen in de tweede ronde niet meer aan de start. Ze eindigden in deze finale op de negende plaats. In totaal hadden zij 315.5 punten.

 

Bron: Equnews

Foto: GCL – Stefano Grasso

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties