Joeg Ierse springruiter zijn paard de dood in?

Joeg Ierse springruiter zijn paard de dood in?

0 11082

De organisatie van het CSI2* GPA Jump Festival in Cagnes-sur-Mer onderzoekt de omstandigheden waaronder een paard overleed vandaag. De Ierse springruiter Kevin Thornton wordt ervan beschuldigd dat hij zijn paard, Startschuss, lange tijd opjoeg met de zweep. Volgens ooggetuigen zou ook zijn groom het paard geslagen hebben met een longeerzweep. De schimmel was uiteindelijk zo uitgeput dat hij neerviel en ter plaatse overleed. Omstaanders probeerden nog hulp te bieden maar zonder succes.

Startschuss is een achtjarige Oldenburger ruin van de hengst Stalypso. Met Thornton kwam hij dit jaar tot goede resultaten, zoals winst op het CSI3* in San Giovanni,  een derde plek in de Gold Tour van het CSI2* in Linz-Ebelsberg, en onlangs nog een derde en vierde prijs in een 1.40m en 1.45m op het CSI2* in Dettighofen. De 28-jarige Thornton staat op plek 1144 op de wereldranglijst. Hij bracht Startschuss uit voor een Zwitserse eigenaresse.

GPA Jump Festival plaatste het volgende op haar Facebookpagina: ‘Naar aanleiding van het incident dat vandaag plaatsvond op de hippodroom zal de organisaties de nodige maatregelen nemen om de omstandigheden van dit drama te verduidelijken en de verantwoordelijken te straffen. Het respect voor de dieren is een van onze prioriteiten en we zetten on in om dit te doen respecteren.’

Bron: Equnews/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties