Twee ruiters overleden in vier dagen

Twee ruiters overleden in vier dagen

De paardenspringsport is in shock door het overlijden van een succesvolle Litouwse ruiter na een ongeluk tijdens een training. Rimas Rimkus overleed gisteren op 58-jarige leeftijd. Hij kwam ten val toen hij reed op zijn ervaren Trakehner bij de Nemunas stoeterij in de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Rimas overleed nog voordat hij naar het ziekenhuis gebracht kon worden. De juiste doodsoorzaak kon nog niet worden vastgesteld.

Een woordvoerder van de Litouwse paardensportfederatie  zegt dat de Litouwse ruiter een grote passie had voor paarden. Onlangs lag zijn focus op het trainen van jonge ruiters. ‘Hij stierf als een beroemde ruiter, een meervoudig kampioen van Litouwen en een nationale en internationale winnaar. Deze tragedie is groot voor zowel zijn familie als de gehele hippische gemeenschap.’

De federatie spreekt haar oprechte medeleven uit naar familie, vrienden en de leden van de verenigingen die de kans hebben gehad deze sportman te gekend te hebben. De begrafenis van Rimas is op 7 oktober.

Twee ruiters overleden in vier dagen

Rimas is de tweede ruiter binnen enkele dagen die dodelijk verongelukt.

De Argentijnse eventingruiter Santiago Zone was betrokken in een fataal cross-country ongeluk. Afgelopen zaterdag maakte hij een fatale val tijdens een nationale wedstrijd op de Mayo Horse Trials in Buenos Aires. De 34-jarige eerste luitenant in het leger was vader van twee kinderen.

Bron: H&H

Foto: Remco Veurink

Reacties