Nederlanders geven visitekaartje af in Vilamoura

Nederlanders geven visitekaartje af in Vilamoura

0 282
Jelmer Hoekstra - Quinoa des Riollets © DigiShots

In Vilamoura wisten de Nederlandse combinaties vandaag opnieuw hun visitekaartje af te geven. Waar Jelmer Hoekstra vanochtend al twee podiumplaatsen wist op te eisen in de rubriek voor zesjarige springpaarden, mocht hij vanmiddag weer het podium bestijgen, samen met Sanne Thijssen.

Youngster Tour

Hoekstra deed vanochtend goede zaken in Vilamoura. In de rubriek voor zesjarige springpaarden wist hij met zowel For President als Fast Forward op het podium te eindigen.

Met Numero Uno-zoon For President eindigde Hoekstra als tweede in het twee fasen-parcours, waarbij de balken op 1.25m hoogte in de lepels hingen. Met twee foutloze omlopen en een tijd van 33,96 seconden was Hoekstra nét een seconde trager dan de nummer een: Duarte Seabra en Nintender Star (v. Nitender). Met zijn tweede troef, Zidane-dochter Fast Forward, eindigde hij achter zichzelf op een derde plek dankzij een rondetijd van 34,40 seconden.

Bij de vijfjarigen viel Charlotte Verhagen net buiten het podium met Galileo van de Hagenhorst. Met een foutloze ronde in 66,64 seconden was zij een fractie te traag voor een derde plek. Bij de zevenjarigen plaatste Roelof Bril zich vandaag als enige Nederlander met Evarado. Bril stuurde de Casinos-zoon naar een zesde plek in een tijd van 77,94 seconden.

CSI3*

In de CSI3* op 1.45m hoogte startte Hoekstra met Quina des Riollets. De Calvaro Z-dochter sprong het parcours foutloos uit in een tijd van 59,12 seconden en daarmee eindigde de combinatie nipt achter de nummer één: Luca Maria Moneta met Neptune Brecourt (58,25 seconden). Sanne Thijssen zadelde Baloubet du Rouet-dochter Chanel en was daarmee bijna net zo snel als haar landgenoot. Met 59,44 seconden mocht zij als derde opstellen.

Klik hier voor de uitslagen

Foto: Digishots

Reacties