Maikel van der Vleuten vierde in LGCT-GP Wenen

Maikel van der Vleuten vierde in LGCT-GP Wenen

0 138
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C

In Wenen, tijde s de een na laatste wedstrijd in de Longines Global Champions Tour, gaf Marcus Ehning weer eens iedereen het nakijken. Met de fanatieke Cornet Obolensky-zoon Comme Il Faut was hij ruim een seconde sneller in de winning round dan landgenote Janne Friederike Meyer met Goja (v. Wandor van de Mispelaere). Het podium werd verder nog bezet door Simon Delestre met Chesall Zimequest (v. Casall).

Bijna een ton aan prijzengeld kon de Duitse topruiter ophalen. Ook nog een aardig bedrag was er voor Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C (v. Indoctro). Vlak na Van der Vleuten was het Luciana Diniz die met de zeventienjarige Winningmood (v. Darco) op de vijfde plek eindigde.

Zoon Chesall bemachtigde een derde positie, vader Casall deed het ook niet slecht. Hij liet in de barrage een balk rollen, waarna zijn ruiter Rolf-Göran Bengtsson het verder rustig aan deed. De combinatie eindigde nog net in de top tien. Ook Leopold van Asten reed zich nog in de prijzen met VDL Groep Zidane. Met de Heartbreaker-zoon was hij foutloos in het basisparcours, maar met negen strafpunten in de barrage zat er niet meer in dan de vijftiende plek.

Uitslag Global Champions Tour Wenen.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Reacties